Четвъртък, 21 Юни 2018
Четвъртък, 21 Юни 2018

Заподозреният за убийството на 15-годишната румънка в Германия се оказа българин

Заподозреният за убийството на 15-годишната румънка в Германия се оказа българин

Говорителят на полицията в Мюнхенгладбах Избела Ханен съобщи, че предполагаемият извършител живее отдавна в Германия със семейството си

17-годишен български гражданин, заподозрян за убийство на 15-годишно момиче в парк в град Фирзен, се предаде на властите. Това съобщи говорителят на полицията в Мюнхенгладбах Избела Ханен. 

Обществеността във Федералната република беше шокирана вчера от вестта, че посред бял ден смъртоносно е била намушкана 15-годишната Юлиана, която е от румънски произход. Според първоначалната версия се смяташе, че извършителят на криминалното деяние е турчин. 

Полицията започна разследване на убийството, като чрез медиите търсеше повече информация от очевидци. Българинът, заедно с адвокатката си, днес доброволно е отишъл в полицията. Изабела Ханен заяви още, че предполагаемият извършител живее отдавна в Германия със семейството си. Подробностите за причините за кървавото деяние още се разследват. 

След като е била наръгана е била откарана в болница, но там е починала от раните си. Все още не е ясно дали тя е имала двойно гражданство Бездомници от парка разказали, че във фаталния ден тя отишла при тях с думите: „Умирам, умирам“ на немски и след това се строполила на земята. Те повикали полицията. 

През последните месеци в Германия няколко момичета станаха жертва на убийства. Припомняме, че в Ирак беше задържан 21-годишен мъж, опитал да се укрие от правосъдието на Федералната република, след като изнасилил и удушил 14-годишно момиче. 

Темата за миграцията и политиката за предоставяне на убежище в Германия в момента е широко обсъждана и занимава най-високите етажи на властта в страната. 

Източник: blitz.bg

Свързани статии (по етикет)

  • Тръмп: Германците се обръщат срещу правителството си

    "Голяма грешка се направи в цяла Европа да се позволи да влязат милиони хора, които толкова категорично и насилствено промениха тяхната култура!", добави Тръмп и настоя, че подобно положение трябва да се избегне в САЩ.

  • Жестоко убийство на млада жена в Айтос

    Млада жена е починала, след като е била пребита от приятеля си в жилище на улица "Хаджи Димитър" в Айтос. Това съобщиха от полицията в Бургас.

  • Германия дава 25 млрд. евро за превъоръжаване

    Немският военен министър Урсула фон дер Лайен поиска за Бундесвера - въоръжените сили на страната, допълнителни средства: близо 15 милиарда евро до края на парламентарния мандат (до 2021 г.) и още 10 милиарда евро за следващата 2022 г.

Оставете коментар