Понеделник, 22 Януари 2018
Понеделник, 22 Януари 2018
Ангела Меркел се надява Германия да има ново правителство до април

Ангела Меркел се надява Германия да има ново правителство до април

Германският канцлер Ангела Меркел заяви, че се надява, че ново правителство ще може да бъде съставено до Великден.

В своя избирателен окръг в Тринвилерсхаген, в североизточната провинция Мекленбург-Предна Померания снощи след маратонските разговори между нейния блок ХДС/ХСС и социалдемократите за това дали да влязат в официални коалиционни преговори, Меркел ги нарече "първата стъпка в един дълъг процес".

По думите й още проблеми ще трябва да бъдат решени на европейско равнище. Много проблеми се нуждаят от международни, европейски решения, добави тя, като посочи като примери отношенията със САЩ и Китай и екологични проблеми.

Свързани статии (по етикет)

 • Лидерът на социалдемократическа партия Мартин Шулц отхвърли варианта за нови избори в Германия

  Лидерът на Германската социалдемократическа партия Мартин Шулц отхвърли варианта за нови избори в Германия, предава БНР.

  На провеждащия се в Бон конгрес той призова съпартийците си да одобрят започване на коалиционни преговори с пратията на канцлера Ангела Меркел.

  Междувременно, ДПА отбелязва, че френският президент Еманюел Макрон е засилил натиска върху Германската социалдемократическа партия да влезе отново в коалиция с канцлера Ангела Меркел. В телефонен разговор по своя инициатива Макрон е казал на Шулц, че "Европа гледа към Бон", където се провежда партийният конгрес, съобщава още Националното радио.

   

 • Цветанов: Ангела Меркел подкрепи усилията на правителството на Бойко Борисов

  В съобщението си зам-председателят на партията отбеляза, че канцлерът на Германия подкрепя приоритетите на българското председателство

 • Започна визитата на Ангела Меркел в София

  Приоритетите на Българското европредседателство са във фокуса на днешното работно посещение на канцлера на Германия Ангела Меркел у нас.

Оставете коментар