Австралийски медици тестват ваксина против туберкулоза за борба с коронавируса

Въпреки че е разработена срещу туберкулоза, БЦЖ засилва имунитета

Австралийски медици ще започнат тестове с ваксина срещу туберкулоза в опит да се преборят с коронавируса. Те са се присъединили към глобален тест за намиране на нетрадиционно решение, в който участват няколко държави.

Изпитанието на ваксината срещу Bacillus Calmette-Guerin (БЦЖ) ще бъдат включени 4 000 медицински специалисти от различни болници в Австралия, за да се види дали тя може да намали риска от COVID-19, заявиха изследователи от детския изследователски институт „Мърдок“ в Мелбърн, пише БГНЕС, цитирано от DarikNews.bg.

Въпреки че е разработена срещу туберкулоза, БЦЖ засилва имунитета. „Надяваме се да видим намаляване на разпространението и тежестта на симптомите на COVID-19 при здравните работници, ваксинирани с БЦЖ“, казва водещият изследовател Найджъл Къртис.

Winbet – на един клик разстояние! (18+)

Изследването ще обхване 4 000 човека в рамките на бързо проследим процес, провеждан с одобрението на държавните и федералните здравни власти. Подобни изпитания се провеждат в няколко други страни, включително Холандия, Германия и Великобритания.

Очакванията са, че тестовете ще позволят да се види ефектът от ваксината срещу COVID-19 и да се помогне за запазването живота на медицинските работници, които са на първа линия срещу болестта. Подобряването на вродения имунитет срещу симптомите на коронавирус ще отнеме време, също както и разработването на специфична ваксина.

Подобни статии

САЩ няма да изтеглят войските си от Германия, пращат още

САЩ ще разположат допълнителни 500 войници в Германия, съобщи министърът на...

Още в катергорията

САЩ няма да изтеглят войските си от Германия, пращат още

САЩ ще разположат допълнителни 500 войници в Германия, съобщи...

Борис Джонсън предупреди: Вирусът ще отнеме живота на още хора

Великобритания днес започна да предлага ваксинация срещу коронавируса на...

Меркел иска извънредни правомощия от Бундестага

След като няколко германски провинции не приложиха договорените мерки...