Дарители събраха средства за закупуването на 10 белодробни респиратора

В най-трудните моменти, дори и в тези на безпрецедентна криза като пандемията от коронавирус, се намира и добро. През последните дни десетки хора решиха по един или друг начин да подпомогнат медиците ни. Прави го и човекът, който преди години създаде инициативата „Капачки за бъдеще“ – кампанията, осигурила кувьози в 22 болници в страната – Лазар Радков, който е персонален треньор

Предвид обстоятелствата и необходимостта от медицинско оборудване у нас, той става част от дарителска кампания, благодарение, на която вече са закупени 10 белодборни респиратора. Те ще отидат за болници, където ще бъдат обдишвани пациентите в тежко състояние, заразени с COVID-19.

Пред БТВ Радков обясни, че сумата от 206 000 лв. е събрана за по-малко от три дни. По думите му в даренията се включват много хора, които подпомагат каузата с различни суми.

Към момента Лазар се занимава с проучване, което цели да установи в кои лечебници у нас има респиратори, колко са на брой и какво е тяхното състояние. Освен това с негов приятел чакат доставка на защитни облекла и предпазни маски от Китай.

Въпреки че извънредните мерки засягат работата му като персонален треньор, той сподели, че продължава да работи с част от клиентите си онлайн.

„Вярвам, че човек може да направи света малко по-подредено и хубаво място за живеене. В България има смислени хора, на които им пука и имат желанието страната ни да стане по-добро място за живеене“, коментира още той.

Подобни статии

Георги Марков: Бойко Борисов има Славно минало!

Докато гледах фехтовката на Олимпиадата в Токио, от България ми зазвъняха...

Още в катергорията

Георги Марков: Бойко Борисов има Славно минало!

Докато гледах фехтовката на Олимпиадата в Токио, от България...

Иво Мирчев: Ще държим ДПС далеч от властта

ДПС търси своя нов приемник, за да продължи да...

„Галъп“: 58,9% одобряват служебното правителство

Одобрението преобладава при всички изследвани обществени слоеве, с изключение...