Днес ще станат ясни свободните места за прием в първи клас за догодина в София

А на интернет страниците си учебните заведения ще публикуват и начина, по който ще се кандидатства – с електронна система на училището или чрез имейл

Днес се очаква всички училища на територията на София да обявят свободните си места за прием в първи клас за следващата учебна година. А на интернет страниците си учебните заведения ще публикуват и начина, по който ще се кандидатства – с електронна система на училището или чрез имейл, съобщи БНР.

От 21 април до 21 май родителите трябва да подадат заявленията в съответните училища като могат да направят това и по електронен път. Заявлението, попълнено и изпратено на електронната поща на учебното заведение или друга електронна система, ще бъде въведено във входящия дневник на училището.

Родителят на имейл ще получи входящ номер на документа, обясни директорът на Дирекция „Образование“ в Столична община Мария Минчева:

„За тази година ще действат правилата и редът, по които са се приемали децата миналата година, т.е. няма промени в приема в първи клас“.

Водещ принцип при приема продължава да бъде уседналостта. Остават в сила прилежащите райони на училищата, които дават най-много точ1ки при кандидатстване:

„В тези райони са добавени единствено нововъведени административни адреси и са премахнати закрити такива“, добави Минчева.

Първото класиране ще се извърши на 1 юни в 17 часа.

Подобни статии

Голяма част от София остава без топла вода

Заради цялостно спиране на ТЕЦ "София - Изток" от 0 часа...

Още в катергорията

Голяма част от София остава без топла вода

Заради цялостно спиране на ТЕЦ "София - Изток" от...

Прокопиев: Държавата беше приватизирана от частни интереси на малка група хора

Голямата подмяна е, че държавата беше приватизирана от частните...