Георги Марков: Идиоти по време на чума! Оставка на Урсула фон дер Лайен!

Урсула фон дер Лайен със своето безхаберие и безпомощност трябва да подаде оставка. На нейно място трябва да дойде д-р Лука Лорини – шеф на реанимацията в Бергамо, герой, който всяка минута се бори за живота на своите съграждани

Брюкселският неолиберален елит погреба Европа със своето безхаберие. Прав е австрийският канцлер Себастиян Курц, че от Брюксел не дойде нито едно добро предложение за справяне с коронавируса. По хиляда човека на ден умират в Италия, по хиляда умират в Испания, стотици – във Франция, но този неолиберален псевдоелит и медиите на Сорос не плачат за жертвите, не помагат на болните, а реват срещу Виктор Орбан. Бил въвел извънредно положение

Затворил училища, университети, минерални бани, кина и театри; затворил бил прочутата Унгарска оперета; ресторантчетата и малките сладкарници работели само от 11 до 15 часа; разходките в парковете били разрешени, ама само поединично; след 15 часа работели само магазините, банките, пощите и аптеките – в последното се влизало само един по един; движението между градовете било свободно, в това число и до столицата. При това извънредното положение било прието с над две трети, защото за него са гласували и депутати от опозицията – 137 от 199 гласа. Бил закупил шест милиона маски, сто хиляди теста и 86 респиратора, ама не от Брюксел, а от Китай.

Крайно време е Брюкселският псевдоелит да дойде на себе си. Да изживее комплексите от Орбан, след като пет години по-късно след 2015 дойде на неговия за мигрантската криза.

Прави са унгарците в сайтовете, че има идиоти по време на чума. Прав е и Орбан, като отговори на генералния секретар на съвета на Европа – Мария Бучич: „Моля Ви, като не ни помагате, поне не ни пречете“.

Урсула фон дер Лайен със своето безхаберие и безпомощност трябва да подаде оставка. На нейно място трябва да дойде д-р Лука Лорини – шеф на реанимацията в Бергамо, герой, който всяка минута се бори за живота на своите съграждани.

Георги Марков, Фейсбук

Подобни статии

Асен Василев: Стоим твърдо зад кандидатурата на Румен Радев, даде ни свобода и се отнесе почтено

Целта на „Продължаваме промяната” е първо място на парламентарните избори „Нашата цел...

Още в катергорията