Херо Мустафа: В България сме в по-добра позиция, отколкото в някоя друга страна в света с разпространен коронавирус

Американският посланик благодари на всички полицаи, лекари, медицински сестри, които влагат всичките си усилия, за да помогнат на сънародниците си, но и на гостите на страната

В България сме в по-добра позиция, отколкото в някоя друга страна в света с разпространен коронавирус. Това заяви американският посланик у нас Херо Мустафа по време на онлайн среща с американските граждани в страната ни, пише DarikNews.bg

„Стоки от първа необходимост – храна, вода, лекарства, са постоянно налични. Пътуването е ограничено, но всеки ден има полети от и до летището в София, както и не е затрудненото транспортирането на различни продукти и консумативи през границите“, обясни Мустафа и подчерта, че здравната система в България се справя добре.

„Броят на заразените с COVID-19 нараства, но ние нямаме нужда от допълнителни болници, както е в другите страни“, похвали страната ни американският посланик.

Тя сподели пред гражданите на САЩ, че извънредните мерки в България определено дават резултат.

„Тази ситуация е безпрецедентна и трудна за всички. Това е глобално предизвикателство. Радвам се, че България и САЩ стоят заедно, за да се справят с това предизвикателство. Вярваме, че българското правителство приема това предизвикателство сериозно. Знам, че тези извънредни мерки, които са взети, са трудни, но те са, за да спрем разпространението на заразата и всички да сме здрави“, посочи Мустафа.

Американският посланик благодари на всички полицаи, лекари, медицински сестри, които влагат всичките си усилия, за да помогнат на сънародниците си, но и на гостите на страната.

„Те са героите“, категорична беше Херо Мустафа.

Тя призна, че е силно впечатлена от  професионализма на здравните ръководители, какъвто е ген. Мутафчийски, началникът на ВМА и на Националния кризисен щаб.

„Сътрудничеството между ВМА и Министерството на здравеопазването е отлично“, каза американският посланик.

По думите ѝ посолството на САЩ в България също взима всички необходими мерки. Тя заяви, че повече служители работят от вкъщи.

„Всички ние спазваме социалното дистанциране. Това трябва да направите и вие“, призова Херо Мустафа и добави, че посолството винаги е на разположение за американците у нас, а на сайта му постоянно се опреснява информация за COVID-19, за полети и т.н.

„Вашата безопасност е моят пръв приоритет“, обърна се към американските граждани посланикът.

Херо Мустафа отправи призив към всички да се спазват разпоредбите на българското правителство и заяви, че ако работим заедно, ще се справим с тази ситуация.

„Бъдете учтиви към останалите, грижете се за себе си и не забравяйте, че сме заедно в това, а щом сме заедно – сме по-силни“, заключи тя.

Подобни статии

Историческата комисия: Цар Самуил е владетел на българско царство

Постигнато е съгласие за Климент Охридски и братята Кирил и Методий,...

Още в катергорията

Историческата комисия: Цар Самуил е владетел на българско царство

Постигнато е съгласие за Климент Охридски и братята Кирил...

Затвориха АМ „Тракия” при Бургас заради горящ автобус

На борда на автобуса, собственост на общински превозвач, се...

Едно от децата от мелето на „Тракия“ се оперира, другото вече е контактно

Министърът на здравеопазването заяви, че за часове е организиран...