Иван Иванов: След 29 години демокрация нашият парламент хлопна врати и то с нелепо обяснение

Затваряме институцията и всичко това ще се извършва на тъмно“, каза социалистът в ефира на БНТ

Каквито и оправдания да се дават за това, че парламентът неочаквано за нас и очевидно очаквано за управляващите спря работа, няма да минат, подчерта депутатът от БСП Иван Иванов в сутрешния блок на БНТ.

„За съжаление, след 29 години демокрация нашият парламент хлопна врати и то с нелепо обяснение. Видите ли в момента то се е превърнало в източник на зараза“, посочи социалистът по повод на това, че вчера Народното събрание затвори.

Червената парламентарна група бе единствената, която гласува против.

„Съгласете се, че този парламент гласува извънредното положение и той трябва да го контролира. За първи път народните представители са лишени от възможността да контролират министрите, да упражняват тези права и задължения, които са им заложени по конституция и за съжаление тази институция окончателно стигна дъното, защото най-висшият орган от държавата вместо да дава пример на българските граждани – тези, които са ни изпратили там, те казват: “Вижте сега, няма как да станат нещата, ще се прибираме вкъщи и ако се наложи ще се върнем някой слънчев ден”. Вместо да работим – има куп проблеми, които трябва да се решат. Първо с болниците: защо не решаваме въпроса всички болници да престанат да бъдат търговски дружества? Защо не блокираме държавния резерв да се изкарат от там предпазни средства? Защо не обсъждаме разходите, които ще направи държавата?

Затваряме институцията и всичко това ще се извършва на тъмно“, каза социалистът в ефира на БНТ.

Снимка: Frognews.bg

Подобни статии

Татяна Дончева: Необходимостта от закриването на Спецсъда и Спецпрокуратурата няма никакво съмнение

“Ефективната борба с корупцията се води от нормалната съдебна система, а...

Още в катергорията