“Kaufland”– най-оплюваният работодател в по специализираните сайтове за работа

Хранителната верига “Kaufland” се оказа един от най-оплюваните и лоши  работодатели, според една от най-популярните интернет страници свързани с предложения за работа в България

В сайта bgrabotodatel.com, например има над 2000 негативни коментара срещу веригата.Най-честите обвинения срещу  работодателя „Kaufland“ са тези от негови служители, но има и мнения на клиенти, сред тях обвинения в принудителен отпуск, психически тормоз, лошо отношение към новопостъпилите, лицемерие от страна на управителите, пренебрежително поведение към клиентите, безотговорност към поддръжката на магазина.

В същото време, нека припомним, че  в края на миналата седмица хранителната верига “Kaufland” скандализира в социалните мрежи с шокиращо видео на служители, които играят Дунавско хоро по време на извънредно положение и строги мерки приложени от Съвета по сигурност към Министерския съвет.

Мерките бяха обявени от ген. Мутафчийски, като една от тях е дистанцията между хората, която трябва да е най-малко от 1,5/2м.

Вижте какво пишат по повод кризата с коронавируса клиенти и служители на веригата:

 „Браво на шефовете на Кауфланд. Не ги интересува здравето нито на клиента нито на персонала.Като пазарувах на 16.03 опашките се виеха до фризера за сладолед в Кауфланд Надежда. Мили хора алчността не води до никъде.

„Господин Чернев , какви са тези маски приличат на парцал по-евтини нямаше ли? Този бонус трябваше да е за седмица а не за месец .На медиците дават по 1000 лв. замислете се.От толкова алчност ще се разболеете, пари и обороти са ви само в акъла.

„Нямаме маски!!! Само няколко града в страната получиха маски! Казаха ни че маските не предпазвали, за да ни успокоят! Клиентите ни питат защо сме без маски! Казват, че ще ги заразим!Абсурдно е!!!Взеха ни почивните дни, работим по 10 часа!Парите за извънреден труд ще ни компенсират ли здравето?????

„Чаршафите с ластик,за кратко наречени маски са евтини но за сметка на това не те пазят от заразяване!
Кажете,колко време е безопасно да работи човек с такъв парцал в устата?!
Във всеки случай ако 8 часа дишаш през парцала ще те хване някоя болест,може да е корона,а може и 100 други болести!
Освен това вируса влиза и през ОЧИТЕ!!!
Служителите в магазините са най-застрашените хора в страната!!!
Вземете адекватни мерки,защото работата отива от лошо към по-лошо.!

Подобни статии

Историческата комисия: Цар Самуил е владетел на българско царство

Постигнато е съгласие за Климент Охридски и братята Кирил и Методий,...

Още в катергорията

Историческата комисия: Цар Самуил е владетел на българско царство

Постигнато е съгласие за Климент Охридски и братята Кирил...