На кого да се доверим при покупката на авточасти по интернет?

Авточастите и консумативите са различните съставни и допълващи елементи от отделните системи на автомобила. Всяка от тях подлежи на износване и повреда, което налага периодичната им подмяна

Сега ще разберем предназначението на ангренажния ремък и кога спирачките са за смяна? От къде е препоръчително да закупим онлайн авточасти втора ръка?

Каква е функцията на ангренажния ремък

Както знаем, основно двигателят на автомобила е съставен от:

  • Цилиндри;
  • Бутала;
  • Колянов вал;
  • Разпределителен вал;
  • Клапани и т.н.

Всички тези отделни авточасти трябва да работят в определен синхрон, така че двигателят да функционира правилно. Това е възможно благодарение на ангренажния ремък. Например, клапаните и буталата са в единен блок и ангренажният ремък е този, който не им позволява да се ударят един в друг.

Ако ангренажния ремък се скъса, буталата ще ударят отворените клапани и ще се наложи цялостен ремонт на двигателя, което е много скъпо. Ето защо периодичната грижа за него би Ви спестила много нерви, време и средства.

Кога трябва да сменяме спирачките

Дисковите или барабанни спирачки в автомобила работят на принципа на триенето, което налага наличие на специални подвижни накладки, притискащи и отпускащи диска/барабана. Върху накладките има специално покритие от феродо, не позволяващо износването на елементите. След време на употреба обаче, това покритие постепенно започва да се изтърква и “голият” метал на основата се трие в диска, което предизвиква и създаването на неприятни скърцания при натискане на педала на спирачката.

Това всъщност е индикация за шофьора, че е време да смени накладките. Друг виден симптом за това е и влошеното спиране на автомобила.

Откъде да купя авточасти

Те са необходимост за всеки притежател на автомобил, но поради огромното разнообразие е трудно човек да открие надежден магазин, откъдето да е сигурен, че купува качествени втора ръка авточасти онлайн. Едно такова място са обявите на Carco.bg, където експертите на сайта правят предварителна щателна проверка, изпробват елементите и при нужда се извършва рециклиране. Ето как всъщност, ние оставаме верни на мисията си да осигурим голямо многообразие от втора ръка авточасти на максимално достъпни цени.

До къде в страната мога да получа доставки

Ние работим с водещите куриерски фирми в страната, които гарантират бързи и кратки доставки до всяка точка на България. Така, че без значение дали живеете в голям или малък град или в отделно населено място, със сигурност ще получите поръчаните авточасти. Това обикновено отнема около 48 часа или два дни, след поръчката.

Подобни статии

Хлябът е поскъпнал с 50 ст. за 2 месеца

Цената на хляба се е повишила с близо 50 стотинки за...

Още в катергорията

Хлябът е поскъпнал с 50 ст. за 2 месеца

Цената на хляба се е повишила с близо 50...

Времето днес 05.12.2021

Днес над по-голямата част от страната облачността ще е...

Хороскоп за 05.12.2021

Овен Днес за Вас ще се грижат много красиво и...