Румен Радев: Време е и министър-председателят да се смири и да приеме истината

Президентът коментира и актуализацията на бюджета, която бе приета снощи от Министерски съвет

От моя страна няма конфронтация и няма прекратяване на диалога. Ветото, което наложих, коригира опасни разпоредби в закона, които даже ГЕРБ осъзнаха и приеха. Време е и министър-председателят да се смири и да приеме истината, както го направиха и собствените му депутати. Сега не е време за сърдити пози и за емоционални вълнения. Това заяви пред журналисти в Благоевград президентът Румен Радев в отговор на въпрос за отношенията между президентството и правителството.

Той участва в заседание на Оперативния кризисен щаб в града и се запозна на място с предприетите мерки за защита на здравето на гражданите и доставки на храни и лекарства за нуждаещите се.

Държавният глава изказа задоволство от видяното в Благоевград.

„Виждам усилия в една посока, виждам координация“, подчерта Радев.

Според него много важно е това, че ръководителите на болниците в областния център, както и представителите на полицията са били на заседанието на общинския щаб.

Това са важни хора, които са на първа линия в тази борба. Това, което им казах е, че да, има заповеди, които трябва да се спазват, но виждате, че и хората, които дават заповеди, непрекъснато ги променят. Обстановката е много динамична„, допълни той.

По думите на Румен Радев, не трябва да има притеснения там, където има рационални решения, които трябва да бъдат взети. Той обясни, че когато има идеи, то те трябва да се предлагат и нагоре, за да се променят и заповедите.

Румен Радев коментира и актуализацията на бюджета, която бе приета снощи от Министерски съвет.

10 години ни обещават и ни говорят, че имало резерви. Всяка година се харчат милиарди от т.нар. излишък без никакви правила. Кризата обаче показа, че хазната е празна и трябва заем„, заяви държавният глава пред журналисти в Благоевград.

По думите му заемът трябва да се харчи под строг обществен контрол, за да не стане така, че парите да потънат.

Източник: Dir.bg

Подобни статии

Местят 200 украински бежанци

Двеста украински бежанци ще отпътуват утре от Варна Първите 200 украински бежанци,...

Още в катергорията

Местят 200 украински бежанци

Двеста украински бежанци ще отпътуват утре от Варна Първите 200...

Украинските бежанци самоорганизирано напускат България

От утре започва преместването на украинци, настанени по Южното...