Теглим нов заем за 1,5 милиарда, според Борисов ще са малко

На заседание на Министерски съвет довечера ще бъде разгледана актуализация на Закона за държавния бюджет. На него трябва да бъде взето решение за емитиране на нов дълг

„Довечера ще проведем едно заседание за актуализация на бюджета. Оптимистичният вариант е дълг от милиард, милиард и половина, въпреки че на мен ми се струва, че ще са малко“, каза премиерът Бойко Борисов след правителственото заседание и срещата с борда на Асоциацията за иновации, бизнес услуги и технологии.

Според финансовия министър Владислав Горанов това са първите мерки, които правителството ще вземе по отношение на бюджета. „Средата е динамична, има различни сценарии и трябва да имаме вариант за всеки един от тях“, подчерта той. Точната цифра ще бъде съобщена след заседанието на Министерски съвет в 18:30 часа днес, уточни Горанов.

„В бюджета на Държавното обществено осигуряване има гласувани 490 милиона. Към него трябва да добавим допълнителен трансфер за 1 милиард“, обясни финансовият министър.

Според него внасянето на актуализацията в Народното събрание може да се случи утре до обяд, а до края на седмицата може да мине дебата в пленарна зала заедно със Закона за енергетиката.

Източник: DarikNews.bg

Подобни статии

Марияна Николова: Ресторантите отварят от 1 март на 50% капацитет

До 6 човека на маса и до 23.00 часа работно време   Рecтoрaнтитe...

Още в катергорията

Азербайджан спря доставките на газ за Турция и Европа заради технически проблеми

"Доставките на газ са временно преустановени поради техническа неизправност...

АПИ стартира обществена поръчка за проектиране на ремонт на Дунав мост при Русе

Бъдещият изпълнител ще трябва да направи подробно обследване на...