Теглим нов заем за 1,5 милиарда, според Борисов ще са малко

На заседание на Министерски съвет довечера ще бъде разгледана актуализация на Закона за държавния бюджет. На него трябва да бъде взето решение за емитиране на нов дълг

„Довечера ще проведем едно заседание за актуализация на бюджета. Оптимистичният вариант е дълг от милиард, милиард и половина, въпреки че на мен ми се струва, че ще са малко“, каза премиерът Бойко Борисов след правителственото заседание и срещата с борда на Асоциацията за иновации, бизнес услуги и технологии.

Според финансовия министър Владислав Горанов това са първите мерки, които правителството ще вземе по отношение на бюджета. „Средата е динамична, има различни сценарии и трябва да имаме вариант за всеки един от тях“, подчерта той. Точната цифра ще бъде съобщена след заседанието на Министерски съвет в 18:30 часа днес, уточни Горанов.

„В бюджета на Държавното обществено осигуряване има гласувани 490 милиона. Към него трябва да добавим допълнителен трансфер за 1 милиард“, обясни финансовият министър.

Според него внасянето на актуализацията в Народното събрание може да се случи утре до обяд, а до края на седмицата може да мине дебата в пленарна зала заедно със Закона за енергетиката.

Източник: DarikNews.bg

Подобни статии

У нас има биткойни за $10 милиарда. Къде са?

Крипто борсата "Кракен" издаде годишния си доклад, в който пак се...

Още в катергорията

У нас има биткойни за $10 милиарда. Къде са?

Крипто борсата "Кракен" издаде годишния си доклад, в който...