Тръмп ще разговаря с Путин относно цените на петрола

Цените на петрола по света се сринаха в следствие от икономическия конфликт между Русия и Саудитска Арабия, които не можаха да се разберат за ограничаването на своето производство и износ. По думите на Тръмп в САЩ „хората в петролната индустрия са ощетени“ от това

Американският президент Доналд Тръмп обяви, че ще разговаря с руския си колега Владимир Путин относно понижаващите се цени на петрола, които оказват влияние и на производителите на нефт в САЩ, като в разговора вероятно ще стане дума и за санкциите срещу Москва, предава AFP, цитирана от Агенция „Фокус“.

Тръмп заяви, че ще проведе телефонен разговор с Путин, макар да не уточни кога точно ще се случи това.

„Една от темите, които ще обсъдим, ще е енергетиката“, заяви Тръмп в интервю за Fox News. Той допълни, че ще говори с Путин „много скоро“.

Цените на петрола по света се сринаха в следствие от икономическия конфликт между Русия и Саудитска Арабия, които не можаха да се разберат за ограничаването на своето производство и износ. По думите на Тръмп в САЩ „хората в петролната индустрия са ощетени“ от това.

Освен това той заяви, че може да обсъди с руския си колега и американските санкции срещу Москва. Попитан дали това може да е една от темите на разговора, президентът заяви, че Путин „може би ще попита за това“.

Американският държавен глава не разкри какъв ще бъде отговорът му.

Подобни статии

Тревога в Япония! Нова авария в АЕЦ „Фукушима“

Според експертите е възможно причината да е спукана тръба към някой...

Още в катергорията

Тревога в Япония! Нова авария в АЕЦ „Фукушима“

Според експертите е възможно причината да е спукана тръба...

Нова и опасна мода: да се заразиш умишлено с COVID-19

“Телеграм” се превърна в любимата платформа на крайнодесните и...

Танкер с руски екипаж се запали в Черно море

Инцидентът е станал край нос "Железния рог" В Черно море...