20 дни движението по столичния бул. „България“ ще се извършва в едното платно

От днес започва ремонтът на трети участък от столичния булевард „България“. Работата ще продължи 20 дни, съобщи кметът Йорданка Фандъкова.

Започваме строителния сезон по-рано, за да използваме намаления трафик, написа на страницата си във фейсбук кметът.

От рано сутринта (на 25 април) започва ремонтът на третия участък на булевард „България“. Знаете, че две поредни години два участъка ремонтирахме. Ще бъде затворено за движение платното от булевард „Гоце Делчев“ до булевард „Тодор Каблешков“ в посока изход, а автомобилите ще се движат двупосочно в другото платно. Това е един от общо 12-те обекта, които сме заложили за работа, говоря за големите обекти, които са заложени, за работа в града през тази година, каза Йорданка Фандъкова.

Winbet – най-голямо разнообразие от пазари! (18+)

По другите проекти кметът отбеляза, че в началото на май ще завърши рехабилитацията на бул. „Искърско шосе“ и ще продължи работата по бул. „Асен Йорданов“ с ремонт на пътната настилка и на трамвайния път.

Ще продължи изграждането на бул. „Тодор Каблешков“ и бул. „Филип Кутев“, които са част от вътрешния градски ринг. Заедно със завършването на строителството на третия лъч на метрото в „Овча купел“ ще бъде довършено и разширението на бул. „Монтевидео“ в обхвата на новата метростанция.

Основните ремонти на бул. „Първа Българска армия“, ул. „Кукуш“ и ул. „Йосиф Щросмайер“ ще започнат веднага след приключване на процедурите по избор на изпълнител, обясни Йорданка Фандъкова.

Кметът изтъкна, че за да не се блокира допълнително работата на малките магазинчета и семейни фирми, които се намират на ул. „Шишман“ и ул. „6 септември“ тази година се спират ремонтите им. Ще бъде променен и проектът – действащият предвижда бетонна плоча по ул. „Шишман“. Това ще създаде огромни трудности при отстраняване на каквито и да е аварии десетилетия напред. Затова сме поискали от проектанта да промени проекта, отбеляза Йорданка Фандъкова.

Подобни статии

Още в катергорията