6-месечни условни присъди и по 10 000 лв. глоба за двама пловдивчани, нарушили карантината

Пловдивският районен съд одобри две споразумения, постигнати между прокуратурата и двама нарушители на карантината с упълномощените от тях адвокати

Осъдените – двама мъже, не са изпълнили задължението си да не напускат дома си или мястото за настаняване, които са посочили, че ще пребивават за посочения в предписанието срок.

Единият осъден пристигнал в България с полет от Дортмунд и в декларацията за задължителната 14-дневна карантина посочил адрес в Пловдив. На 2 април полицейски служители не го открили на адреса. След като близките му го потърсили по телефона, той пристигнал. Първоначално обяснил, че се наложило да придружи съпругата си до зъболекар, а впоследствие, че самият той имал нужда от стоматологична помощ. При направена проверка е установено, че е излъгал и не е посещавал посочения от него зъболекарски кабинет.

Другият осъден пристигнал в България с полет от Лондон  и в декларацията за задължителна 14-дневна карантина също посочил адрес в Пловдив. На 3 април полицаи от Шесто РУ не го открили там. Майката на мъжа заявила, че синът й напуснал дома им същия ден и й казал, че ако дойдат да го проверяват от МВР, да каже, че е отишъл в Първо РУ. При проверка е установено, че това не отговаря на истината. Междувременно Т. В. се появил на адреса и изразил съжаление за това, че е нарушил карантината си.

Двамата получиха 6-месечни условни присъди, с три години изпитателен срок и глоби от по 10 000 лв.

Определенията на съда са окончателни.

Източник: Dariknews.bg

Подобни статии

Михаил Миков: От днес не съм член на БСП, нужна е нова лява партия

Бившият председател на БСП Михаил Миков обяви пред БНР, че напуска партията. Миков...

Още в катергорията

Михаил Миков: От днес не съм член на БСП, нужна е нова лява партия

Бившият председател на БСП Михаил Миков обяви пред БНР, че напуска...

Депутат на ИТН ще е новият шеф на Тотото

Това става ясно от внесените документи в Търговския регистър...

За фашизма в България и Македония

Защо се сърдим на македонците, че ни викат бугари-татари,...