Австралийски министър подаде оставка заради нарушение на мерките срещу коронавируса

Тази сутрин полицаи са глобили Дон Харуин с 1000 австралийски долара (634 щатски долара) за нарушаване на разпорежданията за опазване на общественото здраве

Австралийски младши министър подаде днес оставка, след като бе разкрито, че живее в крайбрежната си вила въпреки забраната за маловажни пътувания, предаде ДПА, цитирано от БТА.

Дон Харуин, министър за щата Нов Южен Уелс, обяви оставката си тази вечер, след като фоторепортери го заснеха как си купува дрехи и живее във ваканционното си жилище, вместо да пребивава в градския си апартамент.

 

Тази сутрин полицаи са глобили Харуин с 1000 австралийски долара (634 щатски долара) за нарушаване на разпорежданията за опазване на общественото здраве. Подложен на политически натиск, по-късно през деня той се оттегли от поста си. „Няма нищо по-важно от работата на правителството в борбата с кризата с коронавируса“, каза пред националната телевизия Ей Би Си Харуин, като заяви, че съжалява за грешката и се надява че тя няма да отклони правителството от тази задача.

Winbet – на един клик разстояние! (18+)

Министър-председателят Скот Морисън призова всички австралийци да си стоят вкъщи и да не пътуват до вилите си, за да не се разпространява вирусът. Гражданите на страната нямат право да излизат от жилищата си през Страстната седмица освен за храна и физически упражнения. Полицията глобява всеки, който нарушава забраната.
Смъртните случаи в Австралия от Covid-19 се увеличиха днес с три и достигнаха 54.

Подобни статии

Индия въведе нов медикамент за лечение на COVID-19

Лекарството блокира способността на вируса да се мултиплицира в някои клетки Индия...

Още в катергорията

Индия въведе нов медикамент за лечение на COVID-19

Лекарството блокира способността на вируса да се мултиплицира в...

Италия облекчава мерките за влизащи в страната

Отменят карантината за пътници от ЕС, Великобритания и Израел Първите...

Александър Вучич: EC e умoрeн oт рaзширявaнe

Държaвният глaвa нa Cлoвeния Бoрут Пaхoр oбяви, чe рaзширявaнeтo...