Борис Джонсън с първо изявление след битката с COVID-19: Рано е за смекчаване на карантината!

Премиерът на Обединеното кралство Борис Джонсън заяви, че мерките за карантина в страната не могат все още да бъдат смекчени, тъй като Великобритания се намира в период на „максимален риск“ от пандемията, пише вестник The Independent, цитиран от Агенция „Фокус“.

В първото си публично изявление, след като преболедува COVID-19, премиерът заяви, че има сигнали, че страната „обръща битката“ срещу вируса, но призова обществото за търпение, тъй като още е рано за сваляне или смекчаване на мерките.

„Все още е истина твърдението, че това е най-голямото предизвикателство, пред което страната ни е била изправена от (Втората световна) война, без по никакъв начин да подценявам продължаващите проблеми, пред които сме изправени“, заяви Джонсън.

Премиерът цитира историческата фраза на Чърчил за „края на началото“, като отбеляза, че страната постига успех в борбата с коронавируса.

„Но в същото време е истина и че правим прогрес с все по-малко приети пациенти в болниците, по-малко в интензивните отделения и истински сигнали, че преминаваме през пика (на заразата)“, допълни той.

„И благодарение на вашето търпение, алтруизъм, обществен дух, благодарение на националната ни воля, сега сме на ръба на това постигнем ясната задача – да предотвратим претоварването на Националната здравна система (НЗС) по начин, по който сме виждали това да се случва по света“, заяви още Борис Джонсън.

Подобни статии

1079 новозаразени с коронавирус у нас

1643 са излекуваните през последното денонощие 1079, с 602 случая по-малко от...

Още в катергорията

1079 новозаразени с коронавирус у нас

1643 са излекуваните през последното денонощие 1079, с 602 случая...

1 681 нoви случая на коронавирус у нас

През последното денонощие в страната са регистрирани 1681 нови...

Заразените у нас растат! Достигнаха 15 % от тестваните

1822 са новите случаи на коронавирус у нас. Направени са...