Борисов: По 650 лева награда за 15 200 полицаи на първа линия

От днес започва изплащането на награда от 650 лева на 15 200 полицаи, които са на първа линия. Това обяви премиерът Бойко Борисов на брифинг в Министерския съвет.

Това ще коства около 10 млн. лева. Униформените ще получават такава награда, докато продължава кризата.

Премиерът подчерта, че от вчера има вече 5 облекчения на режима на мерките: „Отварянето на пазарите, махнахме прозореца за влизане в София, разрешихме имунизациите на децата, женските консултации, плановите операции“.

Той даде да се разбере, че ако не се увеличи броят на заболелите, следващия уикенд може да се мисли и за смекчаване на мерките, конкретно за допускането на разходки в парковете и планините.

Winbet – победата е на върха на пръстите! (18+)

Този въпрос е бил обсъден и на коалиционния съвет по-рано днес. Борисов обясни, че коалиционните партньори от Обединените патриоти са настоявали да бъдат отворени парковете и планините. В същото време премиерът се притесни, че кривата на заболелите се устремява рязко нагоре.

„Този петък, ако не се вдигне пикът нагоре съм възложил на Маринов да направи – по двама в парковете, да не сядат по пейките, само да преминават, без алкохол, да не се превръща в пикник. Защо мислите, че не искам да кажа, че пускам парковете и планините“, коментира премиерът.

„Нищо не ни кара да сме оптимисти. Броят на заболелите и починалите говори друго“, каза Борисов.

В България нито строителството е било забранявано, нито малките магазини са спирали да работят, изтъкна премиерът. „Ние спряхме моловете, като в тях разрешихме да работят банковите и застрахователни офиси“, заяви Борисов. Работят пазарите, магазините. Освен това в България ходенето по улиците не е забранено.

„Катерим се много стръмно, говорихме и с колегите, големи групи започват да се разболяват. Резултати от това пътуване и смесване на хора, което не можахме да предотвратим, защото полицията не може да преследва. Затова толкова пъти казвах: „умолявам ви“. Направихме максималното хората да не се усещат затворници“, продължи Борисов.

Подобни статии

Костадин от „Възраждане“ даде Киро на главния прокурор (ДОКУМЕНТ)

Лидерът на "Възраждане" Костадин Костадинов, е подал сигнал до главния прокурор,...

Още в катергорията

Костадин от „Възраждане“ даде Киро на главния прокурор (ДОКУМЕНТ)

Лидерът на "Възраждане" Костадин Костадинов, е подал сигнал до...

Протест пред президентството: ПП да връща мандата, позор и затвор за Петков

Национално движение "Хан Кубрат" организира протест пред сградата на...