ЕП е готов да предостави сгради за заразени от коронавирус

По-рано днес Белгия съобщи, че едва половината от леглата за болни от COVID-19 в страната са заети

Европейският парламент е изразил готовност да предостави свои сгради за настаняване на болни от COVID-19, ако възникне нужда от допълнително пространство. Това съобщават медии в Белгия, като уточняват, че предложението е било отправено към общинската администрация на Брюксел, цитира DarikNews.

Допълва се, че заради епидемията повечето от служителите на ЕП работят от домовете си и това освобождава много кабинети. ЕП е готов да осигури също стотина лекотоварни и тежкотоварни автомобила с шофьори за пренасяне на храна и лекарства. Отбелязва се, че в Брюксел е била предложена сградата на името на Хелмут Кол, която може да послужи за болница. Сградата не е част от основния комплекс на ЕП в белгийската столица.

Ръководството на институцията обмисля каква допълнителна помощ може да предложи. Обявяването на готовност за преотстъпване на площ засяга също сгради на ЕП в Страсбург и Люксембург.

По-рано днес Белгия съобщи, че едва половината от леглата за болни от COVID-19 в страната са заети. Според местните власти се очаква пикът на епидемията да бъде следващата седмица, а след това се предвижда спад в броя на заболелите, ако продължи стриктното прилагане на предприетите мерки.

Освен това Путин подписа и закон, разширяващ правомощията на руското правителство, свързани с коронавирусната пандемия. Това включва и засилени правомощия за обявяване на извънредно положение или режим на повишена готовност на територията на Русия или в част от нея.

Според пояснение към публикувания закон, той цели да уреди отношенията, възникващи при необходимост от бърза реакция на предизвикателствата на новата коронавирусна инфекция.

Подобни статии

Ердоган: Турция ще купи още С-400

В бъдеще никой няма да може да се намесва в това...

Още в катергорията

Ердоган: Турция ще купи още С-400

В бъдеще никой няма да може да се намесва...

ООН оповести нови данни за жертвите на конфликта в Сирия

Организацията твърди, че предишните числа са били "занижени" Най-малко 350...