Фейсбук събира данни за движението на потребителите

От компанията ще предоставят информацията на властите, за да се следи по-ефективно спазват ли се мерките срещу разпространението на коронавируса

Американската компания Facebook ще събира данни за движението на потребителите като част от борбата срещу разпространението на новия коронавирус.

Facebook ще събира данни за движението на потребителите като част от борбата срещу разпространението на новия коронавирус.

Според разпространен документ, специалистите на aмериканската компания от тази седмица ще събират данни за местоположението на потребителите в Съединените щати и ще ги предоставят на федералните и местните власти.

Информацията ще бъде анонимна и ще се използва единствено за съставяне на статистически показатели, както и за изграждане на методи за борба с разпространението на инфекцията, пише БГНЕС.

Според ръководството на Facebook, получавайки такъв масив от данни, за властите ще бъде по-лесно да следят изпълнението от населението на изискванията за поддържане на социална дистанция. Освен това, въз основа на получената информация ще бъде възможно да се наблюдава колко сериозно жителите на САЩ приемат препоръките на властите да не напускат дома си без спешeн случай, както и да идентифицират местата, между които населението се движи най-активно, като по този начин създава заплаха от разпространението на коронавирус.

Наскоро Google също обяви, че започва да публикува данни за местонахождението на своите потребители по целия свят, за да позволи на правителствата да преценят ефективността на мерките за социално дистанциране, въведени за борба с пандемията от коронавирус.

В Съединените щати са регистрирани 367 650 случая на коронавирус, загинали са повече от 10 600 души. По последни данни около 1,3 милиона души са заразени с коронавирус в света, а регистрираните смъртни случаи са около 70 хиляди.

Подобни статии

Симулиран сблъсък на астероид със Земята завърши с фатална катастрофа

Симулацията показва, че земляните нямат технически средства за справяне с такава...

Още в катергорията

Симулиран сблъсък на астероид със Земята завърши с фатална катастрофа

Симулацията показва, че земляните нямат технически средства за справяне...

Хакери отключиха Tesla с дрон

Електрониката в автомобилите се увеличава с всеки изминал ден...

Германия глобява Tesla с над 14 милиона долара

Компанията ще бъде наказана заради неправилно рециклиране на батерии Прoблeмитe...