Гледат мярката на дрогирания Кристиан Николов без журналисти

22-годишният Кристиан Николов, водачът предизвикал катастрофата с журналиста Милен Цветков, се изправя пред съда, за да бъде гледана мярката му за неотклонение.

Той е обвинен за причиняване на смърт след употреба на наркотици. Наказанието за това по закон е от 3 до 15 години затвор.

Като обвиняема беше привлечена и майка му Десислава Николова, тъй като е собственик на фирмата, на чието име се води джипа, с който бе убит Милен Цветков. Вчера тя беше пусната под гаранция от 100 хиляди лева, а в луксозната им къща часове наред се провеждаше обиск, както медията ни показа на живо.

В ареста бяха вкарани и спътниците на Кристиан – Георги Иванов и Симона Цветкова.

Тестът на младият шофьор е показал, че той е употребил канабис и амфетамини, преди да седне зад волана. А от кадри от охранителни камери на съседни обекти се вижда, че в момента на катастрофата на пешеходната пътека е имало шестима души, които са се разминали на косъм от сериозни наранявания.

Журналистите пък няма да бъдат допуснати в сградата на Темида, за да имат възможност да проследят мярката за неотклонение на Кристиан Николов. Шефът на ВКС Лозан Панов забрани достъпа на журналисти до сградата на Съдебната палата, става ясно от съобщение от неговия кабинет. Така реално убиецът Кристиан ще бъде скрит от камерите, тъй като той ще бъде вкаран с бус в сградата и никой от репортерите няма да има достъп до него.

Подобни статии

Радев: Борисов да защити честта на партията си, като се кандидатира за президент

Бойко Борисов да защити честта на партията си като се кандидатира...

Още в катергорията

Иван Гешев напусна дом 5 на резиденция „Бояна”

Главният прокурор Иван Гешев, който близо година и половина...