Грета Тунберг започна борба срещу пандемията от коронавирус

В края на миналия месец Тунберг съобщи, че вероятно е заразена с вируса

Шведската активистка Грета Тунберг, бореща се с глобалното затопляне, постави своята известност в служба на УНИЦЕФ, за да защити децата от пандемията от новия коронавирус – тя предложи на Детския фонд на ООН дарение от 100 000 долара, предаде Франс прес, цитирано от БТА.

„Също като климатичната криза коронавирусната пандемия е криза за правата на децата – смята 17-годишната Грета. – Тя ще засегне всички деца, сега и в дългосрочен план, и уязвимите групи ще пострадат най-силно“, пише в нейно изявление
„Призовавам целия свят да реагира и да се присъедини към мен в подкрепата за жизненоважната дейност на УНИЦЕФ за спасяване на живота на децата, защита на здравето им и продължаване на тяхното образование“, добавя тя.

Активистката е решила да дари на УНИЦЕФ наградата от 100 000 долара, която получи наскоро от датската неправителствена организация „Хюман Акт“. Самата НПО дари още 100 000 долара, за да се включи в инициативата в полза на УНИЦЕФ, уточнява фондът.

В края на миналия месец Грета Тунберг съобщи, че вероятно е заразена с вируса, тъй като е усетила редица симптоми след пътуване в Централна Европа, припомня Франс прес.

Подобни статии

Индийската ваксина Covaxin показа 81% евфективност

Тя е една от двете ваксини, които в момента се използват...

Още в катергорията

Индийската ваксина Covaxin показа 81% евфективност

Тя е една от двете ваксини, които в момента...

Времето – 4 март 2021 г.

Днес ще е предимно слънчево В сутрешните часове на отделни...

Терористична атака в Швеция

8 души са ранени при нападение с нож Шведската полиция...