Изреклата „шибаняк“ в ефир с наказание

Въпреки неистовото желание за сензация и дълбоки конспиративни теории, истината е по-скоро прозаично профанна, съобщиха от БНР

Зрител разпространи във Фейсбук любопитен сегмент от включване на живо от площадката на строящия се тунел „Железница“ на магистрала „Струма“ в Благоевградска област. В него се чува, че след приключване на импровизиран брифинг на живо на председателя на Министерския съвет Бойко Борисов, женски глас произнася думата „шибаняк“.

Думата се оказа, че е изречена от редактор в Радио Благоевград.

Въпреки неистовото желание за сензация и дълбоки конспиративни теории, истината е по-скоро прозаично профанна, съобщиха от БНР.

Независимо от причините, поведението на журналистът е в разрез с чл. 3 и чл. 4 на Етичния кодекс на служителите в Българското национално радио, високите морални норми, които са стандарт за журналистите в БНР и духа на взаимната колегиалност и уважение в БНР.

„Подобни нелепи ситуации, които поставят на изпитание професионализма на нашите репортери и пряко вредят на името на Радио Благоевград и БНР, като цяло са недопустими.

В моменти, когато нашето общество търси в Радиото на Югозапада своя специален остров на достоверна информация, сърцата музика и ползотворен диалог, не можем да извиним подобно поведение, независимо от причината. Колегата ще бъде наказан с предупреждение.

Надявам се предвид доказаните си качества, колегата да успее да извлече поука и докаже пред слушателите ни своя безупречен до инцидента професионализъм“, заявява Елисавета Каменичка, директор на Радио Благоевград.

Подобни статии

Историческата комисия: Цар Самуил е владетел на българско царство

Постигнато е съгласие за Климент Охридски и братята Кирил и Методий,...

Още в катергорията

Историческата комисия: Цар Самуил е владетел на българско царство

Постигнато е съгласие за Климент Охридски и братята Кирил...

Затвориха АМ „Тракия” при Бургас заради горящ автобус

На борда на автобуса, собственост на общински превозвач, се...

Едно от децата от мелето на „Тракия“ се оперира, другото вече е контактно

Министърът на здравеопазването заяви, че за часове е организиран...