Колкото и ГЕРБ да си “реже опашката” ние помним всички техни бандитизми

Освен Цветанов днес хората на Борисов се опитвам да се дистанцират и от дългогодишния кмет на Ямбол

През последната една година се превърна в трайна тенденция партия ГЕРБ да се опитва да „отреже“ опашката си в лицето на един куп корумпирани свои доскорошни активисти. Примерите в тази посока за последните 10 години са много, но определено на преден план изпъкват имената на бившия вътрешен министър Цветан Цветанов, на бившата любимка на Бойко Борисов Искра Фидосова, на Цецка Цачева, на гербаристити около „Суджукгейт“, както и на много други.

Днес на дневен ред очевидно е бившия дългогодишен кмет на Ямбол Георги Славов.

Бившият градоначалник на Ямбол Георги Славов, който беше срамно изхвърлен от партия ГЕРБ и лично от лидера Бойко Борисов заради постоянни сигнали за злоупотреби, продължава със своите глупости в града, твърдят местни журналисти. За Славов се знае, че е един от приближените на Цветан Цветанов, който също беше изхвърлен от ГЕРБ.

Георги Славов все по-често обикаля улиците с кола за над 100 000 лв. Същият, който уж се е издържал само с декларираната заплата. Винаги се е определял като честен човек, мислещ за хората в Ямбол и никога за своите лични нужди и интереси. А от къде са парите за това луксозно возило? Местните не са тъпи и не гласуваха отново за него за кмет, въпреки че се кандидатира като независим.

Славов може да се похвали и с луксозни имоти. По време на неговото управление на Ямбол бившата му фирма ЕТ „Баланс 37 – инж.  Георги Славов, а по-късно „Баланс 37“ ЕООД, започва рязко да разширява активите и дейностите си с голям успех. Преди да стане кмет фирмата се занимава основно с поддръжка на офис техника. Как няколко години след като заема кметското място неговата бивша фирма „Баланс 37“ ЕООД става инвеститор в новострояща се луксозна офис сграда в идеалния център на Ямбол?

РЗП на луксозната сграда е 1600 кв/м, но за да се разшири парцелът, инвеститорът купува и общинска земя в съседство – 280 кв/м, отново на името на фирмата. Земята е продадена по внесено лично от кмета Георги Славов предложение в Общинския съвет. Общинският съвет гласува предложението като земята е продадена на фирмата на завидно ниска стойност от само 78 лв. за квадратен метър, показват документите.

Преди да бъде построена новата бизнес сграда върху парцела от 1600 кв/м се е намирала старата поща на гр. Ямбол. Пощата е продадена на фирмата на инж. Георги Славов от тогавашната шефка на „Български пощи“ клон Ямбол – Росица Стоева. Малко след това Стоева е назначена за директор на общинското предприятие „Паркове и зони за отдих“, става и председател на партийната група на инж. Георги Славов в гр. Стралджа, осигурявайки си добър доход от две заплати.

Освен луксозната бизнес сграда, бившата фирма на инж. Георги Славов „Баланс 37“ ЕООД добавя към активите си апетитни земи на топ локация на АМ Тракия, в близост до туристическото село Кабиле. Придобива ги от ямболския бизнесмен Христо Дянков.

Христо Дянков е собственик на нов хотел в централния парк на града, носещ името „Парк хотел Ямбол“. Дянков получава разрешение за строеж в парка по съмнителен начин под закрилата на Герорги Славов. За осъществяването на строежа съдейства главният архитект на Ямбол  Ст. Жечев, без да се съобразява с изискванията на закона. Набързо архитектът дава разрешение за отстъпено право за строеж. Предложението към Общински съвет и този път е внесено лично от инж. Георги Славов.

С името на Славов и негови близки и роднини са свързани редица фирми и дейности. Негови приближени са сред собствениците на спирките на градския транспорт в Ямбол, същите които раздават бързи кредити в Ямбол, а имат и апетитни дялове в хазартен бизнес. Из града се говори, че има пръст в сметоизвозането, както и в депото за отпадъци, чрез поставено лице.

 

Подобни статии

Йотова: Честит празник на всички, които изгарят невежеството

Вицепрезидентът припомня думите на Паисий Хилендарски, че българите по-рано от всички...

Още в катергорията

Йотова: Честит празник на всички, които изгарят невежеството

Вицепрезидентът припомня думите на Паисий Хилендарски, че българите по-рано...

Промени в движението в София в празничния ден

Няма да има платено паркиране в „синя“ и „зелена“...