Новата Mazda6 ще е с две врати и със задно предаване (Видео)

Mazda6 ще има изцяло нова платформа с надлъжно разположение на двигателите и задвижване на задните колела, които инженерите на Mazda уж разработват с участието на колеги от Toyota

Промяната на поколенията ще донесе на основния седан на марката нова платформа и двигатели, но това не са най-неочакваните перспективи. Опитът на компанията да върне „шестицата“ до предишните ѝ нива на популярност може да доведе до превръщането на седана в голямо купе със задно задвижване.

Източници от компанията намекват пред изданието Car&Driver за възможността за такова развитие на събитията, цитира Факти. Разбира се, японците няма да откажат от седана, а купето само ще попълни модификациите, включени в семейството. Очаква се обаче и новата Mazda6 с четири врати да е купеобразна.

Твърди се още, че концепцията Vision Coupe от 2017-а може да се счита за добър намек за това как ще изглежда новата „шестица“. По принцип Mazda ще преразгледа и допълнителните технически компоненти на модела. Слуховете за това се появиха миналата година, но сега, изглежда, благодарение на източниците, цитирани в публикацията, че те получават още едно потвърждение.

Mazda6 ще има изцяло нова платформа с надлъжно разположение на двигателите и задвижване на задните колела, които инженерите на Mazda уж разработват с участието на колеги от Toyota. Освен това се планира „шестицата“ да бъде оборудвана с нови силови агрегати – редови „шестаци“, както бензинови, така и дизелови, които вече са в процес на разработка.

Недвусмисленото изявление за перспективите за появата на шестцилиндрови двигатели на Mazda, предназначени точно за новата платформа, се съдържат във финансовите документи, издадени от компанията през март миналата година. Производителността на бензиновите двигатели може да достигне 350 к.с. в традиционната версия само с ДВГ.

Но според слуховете, компанията не се отклонява и от идеята за изграждане на хибридни силови трактове за новата „шестица“, които ще са още по-мощни. Вероятно, новото поколение на Mazda6 ще се появи на пазара през 2022 година. Продажбите на седана ще започнат веднага след представянето, а купето ще се появи година по-късно.

Подобни статии

Европейски държави обмислят забрана за използването на Waze

Всеки потребител, използващ Waze може да отбелязва различни опасности на път...

Още в катергорията

Европейски държави обмислят забрана за използването на Waze

Всеки потребител, използващ Waze може да отбелязва различни опасности...

Отложиха доставките iPhone 13 Pro и 13 Pro Max за месец октомври

Останалите версии на смартфона ще бъдат налични през следващата...

Цивилната мисия на SpaceX завърши първия си ден в Космоса

Четиримата космически туристи на компанията SpaceX изкараха първия си...