Нови двама депутати са заразени с коронавирус

Още двама депутати са дали положителни проби за COVID-19, след първия заразен – д-р Хасан Адемов от ДПС

От вчера до днес всички народни представители бяха тествани, като първо беше съобщено, че пробите на двама са съмнителни, а следобяд дори излезе информацията, че те са отрицателни. По-късно обаче е било категорично потвърдено, че те са положителни.

Новите двама заразени са председателят на парламентарната група на ГЕРБ д-р Даниела Дариткова и народният представител от ГЕРБ-Пазарджик Даниела Малешкова, съобщиха от пресцентъра на партията.

Двете се намират в добро състояние и нямат никакви оплаквания. Те са информирали семействата си и ще се подложат на доброволна карантина за 28 дни в домовете си. Депутатките няма да участват в предстоящите заседания както на парламентарните комисии, така и в пленарните заседания.

В същото време Дариткова сама съобщи във Фейсбук новината:

„За съжаление, днес ми бе потвърдена положителна проба за коронавирус. Това налага следващите 28 дни да остана под карантина в дома си. Чувствам се добре, нямам никакви симптоми на заболяването. Ще бъда на разположение на моите пациенти и ще ги консултирам по телефона. В лекарския кабинет, където е практиката ми, ще бъда замествана от колеги. През последната седмица, когато съм преглеждала пациенти, съм спазвала всички противоепидемични правила и няма риск да съм ги заразила“. „Моля ви, пазете се! #ОстанетеСиВкъщи“.

Останалите проби на депутати са отрицателни, все още обаче не са готови тези на администрацията.

Междувременно председателят на Народното събрание Цвета Караянчева съобщи по bTV, че депутатите от ГЕРБ ще си платят тестовете, „защото смятаме, че така е редно“. Тя уточни, че парите ще бъдат дадени под формата на дарение.

Караянчева свиква извънредно заседание на парламента утре, 3 април, от 14.00 часа, съобщиха от пресцентъра на институцията. В дневния ред ще влезе допълнение на решението за работата на Народното събрание по време на извънредното положение, проект на решение за удължаване на срока на обявеното извънредно положение, първото четене на Законопроект за изменение и допълнение на Закона за държавния бюджет за 2020 г., внесен от Министерския съвет на 31 март, както и първо четене на промени в Закона за енергетиката и в Закона за мерките и действията по време на извънредното положение.

По-рано през деня законопроектите, включени в дневния ред, ще бъдат обсъдени от бюджетната, правната и енергийната парламентарни комисии.

„В събота ще бъде време за предложения. В неделя комисиите ще работят и в понеделник второ четене“, уточни пред журналисти Йордан Цонев от ДПС.

„Сутринта ще се регистрираме по-дълго време – от 8.00.до 9.00.ч., на групи от по-малко хора. Разискванията ще бъдат само с хората, които вземат участие в разискванията. Гласуванията ще бъдат в определен период от време“, уточни той какви мерки за безопасност ще се спазват.

Източник: Dir.bg

Подобни статии

Митрофанова: Москва обмисля скъсване на дипломатическите отношения с България

“Когато викат посланика в МВнР и казват, че искат да експулсират...

Още в катергорията

Костадинов: Петков е опасен за управлението на страната, превръща ни в пушечно месо

“Премиерът е заплаха за националната сигурност и моментално трябва...

НАЦИОНАЛНА ТРАГЕДИЯ! Киро скимти пред Митрофанова, моли, тя да оттегли нотата си. Този не знае къде се намира!

След като публикувахме нотата, която руският посланик Еленеора Митрофанова...