Общо 21 са съставените актове за нарушения на противоепидемичните мерки в Разградско

От началото на въведените противоепидемични мерки срещу разпространението на коронавирус в ОДМВР в Разград са образувани 14 разследвания

Общо 21 са съставените актове по Закона за здравето от началото на въведеното извънредно положение в страната до момента. Седем от тях са в Разград, а 14 в Исперих, съобщиха от Областната дирекция на МВР, предаде БТА.

Нарушенията са свързани с неспазване на разпореждането за събиране на граждани в спортни и детски площадки, паркове, градски градини, съоръжения на открити и закрити обществени места.

Winbet – истинската тръпка от победата! (18+)

Проверките за изпълнението на разпоредбите се извършват ежедневно от полицейските служители на територията на четирите Районни управления в Разград. Със заповед на директора на Областната дирекция на МВР упълномощени да съставят актове са полицейските инспектори, уточняват от полицейското ведомство.

От началото на въведените противоепидемични мерки срещу разпространението на коронавирус в ОДМВР в Разград са образувани 14 разследвания. Те са резултат от ежедневните проверки по спазване на наложена карантина на лица, завърнали се от други държави. Две от производствата са бързи, а едно е по чл. 326 от Наказателния кодекс, допълват от пресцентъра на полицията.

Подобни статии

НАП проверява над 2 100 фирми заради нелогично високи касови наличности

Национална агенция за приходите извършва проверки на място в над 2...

Още в катергорията

НАП проверява над 2 100 фирми заради нелогично високи касови наличности

Национална агенция за приходите извършва проверки на място в...

ДАНС и МВР влязоха в КЕВР

Агенти на Държавна агенция „Национална сигурност“ и МВР са...

Прокуратурата прекрати делото срещу Емилия Масларова

Прокуратурата е прекратила разследването срещу бившия социален министър Емилия...