Пазарите и цветните борси ще бъдат затворени само от Разпети петък до понеделник

Кооперативните пазари и цветните борси ще бъдат отворени и утре, гласи нова заповед на здравният министър след като установи, че търговските обекти спазват противоепидемичните мерки

„В резултат на създадената добра организация и стриктното прилагане на въведените противоепидемични мерки на кооперативните пазари и цветните борси в периода от 13 до 15 април, за което показателни са извършените проверки, министърът на здравеопазването издаде нова заповед, с която разрешава функционирането им и на 16-ти април“, съобщиха от Министерство на здравеопазването.

Кооперативните пазари и цветните борси ще бъдат затворени единствено в периода от 17-ти до 19-ти април, включително. В този период търговските обекти за хранителни стоки в обособени помещения и аптеките на територията на тези пазари могат да работят при строго спазване на противоепидемичните мерки, уточняват от министерството

На 12 април здравният министър затвори всички кооперативни пазари и цветни борси заради неспазване на противоепидемичните мерки, ден по-късно даде гратисен период на търговците от 3 дни, за да продадат продукцията си. Това означаваше, че на 16 април търговските обекти трябва да бъдат отново затворени. С последната си заповед Ананиев затваря пазарите само за 4 дни – по време на Великденските празници.

„Кооперативните пазари няма да работят само три дни – петък, събота и неделя. В четвъртък и в понеделник те ще бъдат отворени“, каза пред журналисти пред тунел „Железница“ на магистрала „Струма“ премиерът Бойко Борисов, запитан какви допълнителни мерки, свързани с извънредното положение, ще бъдат предприети за Великденските празници.

Трябва да се спазва заповедта на министъра на здравеопазването за мерките, каза Борисов. Мерките са по препоръка на Щаба за извънредното положение, където са най-добрите експерти, добави той. Има заповед на министъра на здравеопазването – областните градове ще се напускат само от тези, които пътуват по работа, заяви Борисов.

Подобни статии

Васил Велев: Планът за възстановяване е много закъснял

Cпoрeд прeдceдaтeля нa AИКБ зaдeлeнитe финaнcoви рecурcи в рaзмeр нa 12,2...

Още в катергорията

Васил Велев: Планът за възстановяване е много закъснял

Cпoрeд прeдceдaтeля нa AИКБ зaдeлeнитe финaнcoви рecурcи в рaзмeр...

Чуждите инвестиции намаляха с 57%

Реинвестираната на печалба в дружествата с чуждестранно участие е...