Pfizer се цели в 10-20 млн. дози от ваксината за Covid-19 до края на 2020 г.

Компанията обяви в сряда, че вече е стартирала в Германия първите изпитания

Фармацевтичната компания Pfizer има за цел да направи 10-20 милиона дози от коронавирусната ваксина, която разработва съвместно с немската BioNtech до края на 2020 г., за възможно спешно използване в зависимост от резултатите от вече стартиралите изпитвания, заяви в четвъртък ръководителят на американския производител на лекарства, отговарящ за ваксините, предаде Ройтерс.

„Разбира се, ние трябва да изчакаме да видим каква е демонстрираната ефикасност и безопасност на разработената ваксина, като се надяващ това да стане през следващите месеци“, посочи Нанет Коцеро, глобален ръководител на Pfizer Vaccines.

„Но ако приемем, че това бъде демонстрирано, ние ще търсим да увеличим производството си доста бързо, за да имаме около 10 до 20 млн. дози от ваксината за Covid-19 до края на тази година, като очакваме след това те да използвани при спешни условия“, допълни той.

Изявлението му е факт, след като в сряда компаниите Pfizer и BioNTech обявиха, че вече са стартирали в Германия първото изпитание на съвместната ваксина BNT162 за Covid-19.

Подобни статии

Спад на новозаразените с COVID-19 у нас

Новите случаи на коронавирус у нас за изминалото денонощие са 518 при...

Още в катергорията

Спад на новозаразените с COVID-19 у нас

Новите случаи на коронавирус у нас за изминалото денонощие са...

Над 81 000 дози ваксини пристигнаха у нас

На 13 май в България пристигнаха 45 600 дози от ваксината...

506 нови случаи на COVID-19 през последното денонощие

Новите случаи на коронавирус у нас през изминалото денонощие...