Подозират собственика на автокъща “ММ” за организатор на “скриването” на яхтата на Миньо Стайков

Както преди време NBOX писа – местонахождението на яхтата е установено. Преди осем дни лодката е сменила пристанищата и от 30 март се намира на „Атакьой марина“ – пристанище на един от кварталите на Истанбул – „Бакъркьой“

Разследваният от ГДБОП за ДДС-измами с луксозни лимузини Марин Христов, известен и с женствения прякор Тигрицата, е човекът, организирал скриваването на яхтата на Миньо Стайков от Комисията за противодействие на корупцията и отнемане на незаконни придобитото имущество, сподели близък до разследването срещу олигарха.

Преди дни стана ясно, че след запорираното имущество за 134 млн. лв., Миню Стайков понася още един тежък удар. КПКОНПИ наложи запор и върху плавателното му бижу „Брайт Стар“ на стойност 4.5 милиона лева. Скоро след това баровската лодка на карнобатския олигарх, която обичайно плаваше из водите край гръцките острови, мистериозно изчезна.

Както преди време NBOX писа – местонахождението на яхтата е установено. Преди осем дни лодката е сменила пристанищата и от 30 март се намира на „Атакьой марина“ – пристанище на един от кварталите на Истанбул – „Бакъркьой“.

След като КПКОНПИ наложи запор на петзвездната лодка, Марин Христов е получил поръчка от сина на Миню Стайков, Стайко, да скрие яхтата в истанбулското пристанище. За целта Христов е наел капитан, който да прекара яхтата до сегашната й стоянка. Въпреки очевидния опит лодката да бъде скрита и спасена от конфискуване, тя това няма как да не се случи, тъй като „Брайт стар“ не подлежи на продажба, именно заради запора от Комисията.

Христов е стар приятел на Стайко Стайков и познайник на полицията. Известен е като собственик на автокъща ММ. Преди три години същата стана обект на акция на ГДБОП. Антимафиоти и данъчни влязоха в офисите на компаниите под шапката на „ММ груп“ във връзка с разследване за пране на пари и укриване на ДДС, което се ръководеше от Специализираната прокуратура. По данни на разследващите чрез вноса на луксозни коли Маринов е ощетявал бюджета.

Говори се, че заради приятелството на Христов и Стайков-младши, подземните паркинги под луксозната сграда, в която се помещава офисът и автокъщата на първия, са били обект на тараш от страна на МВР. Именно там разследващите открили и част от луксозните автомобили на Стайкови.

Според близки до разследването, Марин Христов е получавал огромни суми от Стайкови, които е прекарвал чрез атокъщата си.

Марин Христов с майка си Мая Христова и прословутата кандидат собственичка на ЧЕЗ Гинка Върбанова

Припомняме, че Миню Стайков е в ареста от септември 2018 г.. Той е разследван за ръководена на организирана престъпна група за продажба на акцизни стоки без бандерол, извършване на данъчни престъпления и пране на пари, както и за укриване на данъци за над 1 милион лева.

Подобни статии

Финансовата инспекция влезе в Бюрото по защита към главния прокурор

Проверяват се документи за разходи по дейността на бюрото Служители на Агенцията...

Още в катергорията

Финансовата инспекция влезе в Бюрото по защита към главния прокурор

Проверяват се документи за разходи по дейността на бюрото Служители...

ДАНС и КПКОНПИ проверяват как депутатът Лъчезар Иванов стана милионер

Разследват сигнал за пране на пари при реализирана от...

Спецпрокуратурата е образувала досъдебно производство по „Барселонагейт“ за пране на пари

Борисов е бил привикван на разпит Специализираната прокуратура е образувала...