Прокуратурата обвини майката на убиеца на Милен Цветков

Синът на депутата от ГЕРБ Лъчезар Иванов (Лъчо Мозъка) и гаджето на дрогирания шофьор са с обвинение „затаяване на истина“

Майката на Кристиан Николов, който предизвика катастрофа и уби Милен Цветков, беше изведена с белезници от столичното Трето районно полицейско управление и отведена в Столичната дирекция на вътрешните работи.

Софийска градска прокуратура повдигна обвинение на Десислава Николова по чл. 343, ал. 1, б. „в”, вр. чл. 342, ал. 1, пр. 3 от НК, за това, че е нарушила закона за движение по пътищата с това, че е предоставила моторно превозно средство – лек автомобил Audi Q7, собственост на управляваното от нея търговско дружество, на К.Н. (бел. ред. – Кристиан Николов), който бил под въздействие на наркотични вещества – амфетамин и канабис.

С това действие тя нарушила правилата на чл. 102, ал. 1, т. 1, пр. 2 от Закона за движението на пътищата, а именно – на водача, собственика или упълномощения ползвател на моторно превозно средство се забранява да предоставя моторно превозно средство: на водач, който е употребил наркотични вещества или техни аналози, уточняват от Софийска градска прокуратура.

На обвиняемата е определена мярка за неотклонение – гаранция в пари в размер на 100 000 лева.

Относно лицата, които се намирали в управлявания от К.Н. автомобил по време на пътно-транспортното произшествие – С.Ц. и Г.И. (бел. ред. – Симона Цанкова и Георги Иванов – син на депутата от ГЕРБ Лъчезар Иванов), са събрани данни за извършено от тях престъпление по чл. 290, ал. 1, пр. 2 от НК – затаяване на истина.

Winbet – победата е емоция! (18+)

Материалите от делото са отделени, като предстои да бъдат изпратени по компетентност в Софийска районна прокуратура и привличането на двамата към наказателна отговорност.

Икономическа полиция започна проверка на произхода на средствата, с които е закупен джипът, предизвикал смъртта на Милен Цветков.

Утре Софийският градски съд ще решава да остави ли за постоянно в ареста Кристиан Николов, обвинен за катастрофата.

Подобни статии

Бойко Рашкков: Шеф на МВР при Борисов бил на заплата при наркобос

Собственик на фирма от магистралите изнася милиони в Дубай Собственик на пътностроителна...

Още в катергорията

Бойко Рашкков: Шеф на МВР при Борисов бил на заплата при наркобос

Собственик на фирма от магистралите изнася милиони в Дубай Собственик...

В ЦИК гневни заради покана за среща от президентството: Твърдо ще я откажем!

“Предлагам учтиво, но твърдо да откажем тази покана от...