Румен Гечев: На ръководни постове в БСП не трябва да има хора с бизнес, зависим от правителството

По думите му суап-линиите нямат общо с чакалнята на еврозоната и управляващите са излъгали

На ръководни постове в БСП не трябва да има хора с бизнес, зависим от правителството. Това каза депутатът от ПГ на „БСП за България“ Румен Гечев пред БТВ по повод изявленията на Георги Гергов, съобщиха от пресцентъра на партията.

„Притеснително е, че в основата на прехода се роди своеобразен подход, мафиотска структура, пуснала пипала като октопод. Като наблюдавам процесите в годините на прехода, виждам, че този октопод е безмилостен и той защитава собствените си интереси. Независимо за коя партия става дума, в нея трябва да членуват различни хора с всякакви доходи, но съм убеден, че на върха на партиите, в това число и в БСП, трябва много да се внимава, ако има хора, чийто бизнес е свързан с държавните поръчки и зависи от политиката на държавата. Това е нещо, което трябва да ограничаваме, защото то не е в интерес на обществото“, разясни тезата си Гечев в предаването „Лице в лице“.

По думите му това твърдение би трябвало важи за всички партии.

По отношение на предстоящото заседание на парламента, Гечев коментира: „Докарахме се дотам да се радваме, че Борисов утре ще уважи парламента. Ангела Меркел и Борис Джонсън дали могат да си разиграват парламентите така? Борисов ще дойде, защото той трябва да изпълни своите конституционни задължения. Трябва да обясни какво е направил, какви са резултатите и най-вече какво ще прави правителството оттук нататък“.

Във връзка със сделката за суап-линии, финансистът отбеляза: „Особена активност прояви премиерът и министърът на финансите по този въпрос. Сделката е между ЕЦБ и БНБ. БНБ не казаха нищо. Борисов е много приказлив, когато някакъв ПР може да му свърши работа“. Той обясни, че ЕЦБ разменя валута срещу валута, това е практика от 2017 година и ЕЦБ има договори с много банки. По думите му суап-линиите нямат общо с чакалнята на еврозоната и управляващите са излъгали. Втората лъжа на правителството, според Гечев, е, че влизането в чакалнята и после в еврозоната означава, че „ще се закачим за основния водопровод на ЕС“. Гечев заяви, че Борисов си представя това, но ЕЦБ всъщност е банка, а не институция на дядо Мраз, тя дава кредити.

Подобни статии

Номинираха Карадайъ за водач на листата на ДПС в Кърджали

Общо 26 са предложените като кандидати за народни представители, като 5...

Още в катергорията

Номинираха Карадайъ за водач на листата на ДПС в Кърджали

Общо 26 са предложените като кандидати за народни представители,...

Румен Петков: Лъжата на Кирчо и Кокорчо продължава

Някой ден някой ще отговаря за това колко пари...

Времето – 16 август 2022 г.

Днес преди обяд ще бъде предимно слънчево  Около и след...