Русия изпрати лекари и специалисти по дезинфекция в Сърбия

Руските аерокосмически сили завършиха прехвърлянето на военни специалисти и оборудване в Сърбия, за да помогнат в борбата срещу коронавирусната инфекция
Последният, 11-ти самолет Ил-76, пристигна в авиобазата Батайница, на 20 км северозападно от Белград. Това съобщи в събота руското Министерство на отбраната, предаде ТАСС. По последни данни заразените в Сърбия са 1476, а 39 починалите.

 

Руските самолети превозиха в Сърбия 87 военнослужещи, сред които военни лекари, специалисти вирусолози от войските за радиационна, химическа и биологична защиа, медицинско оборудване, защитна екипировка и 16 единици военна техника.

На среща днес в Белград ще бъдат определени „най-приоритетните обекти за работа на руските военни специалисти и пристигналата техника“.

Най-трудна е епидемиологична ситуация вБелград, Чуприя, Валево, Нови Сад, Ниш, Крагуевац, Кикинда. Планира се използването на руски специалисти за дезинфекция на военния лагер в град Бачка Топола, където са открити случаи на коронавирус сред сръбски военнослужещи.

Русия изпрати тази помощ след проведения на 2 април телефонен разговор на президента Владимир Путин със сръбския му колега Александър Вучич. След разговора между двамата лидери, пресслужбата на Кремъл обяви, че Москва ще предостави хуманитарна помощ на Белград и ще изпрати лекари и специалисти по дезинфекция.

Източник: Гласове

Подобни статии

Индия въведе нов медикамент за лечение на COVID-19

Лекарството блокира способността на вируса да се мултиплицира в някои клетки Индия...

Още в катергорията

Индия въведе нов медикамент за лечение на COVID-19

Лекарството блокира способността на вируса да се мултиплицира в...

Италия облекчава мерките за влизащи в страната

Отменят карантината за пътници от ЕС, Великобритания и Израел Първите...

Александър Вучич: EC e умoрeн oт рaзширявaнe

Държaвният глaвa нa Cлoвeния Бoрут Пaхoр oбяви, чe рaзширявaнeтo...