Русия помага на САЩ с медицинско оборудване и маски за лице

Американските власти очакват пристигането на самолета с руска помощ в сряда. Той ще достави лични предпазни средства и медицински консумативи

Русия изпрати самолет до САЩ с медицинско оборудване и маски за лице, съобщи руското министерство на отбраната.

Споразумение за предоставянето на тази помощ беше постигнато в понеделник по време на телефонен разговор между руския президент Владимир Путин и американския лидер Доналд Тръмп.

Коронавирусът в САЩ продължава да се разпространява бързо: според последните данни броят на заразените е 189,5 хиляди, което е почти два и половина пъти повече, отколкото в Китай, където в края на миналата година е регистрирано първото огнище, след което коронавирусът започва да се разпространява на целия свят. Според университета Джон Хопкинс общият брой на смъртните случаи в Съединените щати надхвърли 4 хиляди, 7.1 хиляди души се възстановиха.

Според прогнозата на координатора на Белия дом за борба с разпространението на коронавирус Deborah Birks, от 100 хиляди до 200 хиляди души могат да станат жертви на инфекция в САЩ. Както американският президент Доналд Тръмп каза във вторник, те трябва да преминат през „много трудни две седмици“, след което жителите ще могат да „видят истинската светлина в края на тунела“.

Междувременно, както съобщи Ройтерс, позовавайки се на източници в Министерството на вътрешната сигурност, в САЩ националния стратегически резерв почти не е изчерпал лични предпазни средства като респиратори, маски за лице, медицински ръкавици и халати.

Американските власти очакват пристигането на самолета с руска помощ в сряда. Той ще достави лични предпазни средства и медицински консумативи.

Източник: tass.ru

Подобни статии

Ватиканът притежава над 5000 имота

4051 от притежанията на католическата царква са в Италия, а около...

Още в катергорията

Ватиканът притежава над 5000 имота

4051 от притежанията на католическата царква са в Италия,...

Франция прие закона за сепаратизма

Някои общности в страната широко критикуваха закона Парламентът на Франция...

ЮНЕСКО: Турция да представи доклад за „Света София”

Комитета за световно наследство на ЮНЕСКО е изразил "загриженост...