Съдът остави за постоянно в ареста убиеца на Милен Цветков

Кристиан Николов пък поиска по-лека мярка и помоли съдът да му разреши да завърши образованието си

22-годишният Кристиан Николов, който уби с джипа си телевизионният водещ Милен Цветков, остава за постоянно в ареста, решиха магистратите от Софийски градски съд.

Обвиняемият не беше в Съдебната палата, връзка с него бе осигурена по Скайп.

Днес прокуратурата преквалифицира обвинението спрямо Николов, като на същия е предявено ново, по-тежко обвинение за извършено от него умишлено престъпление по чл. 342, ал. 3, б. „в“, във връзка с ал. 1, пр. 3 от НК, съобщиха от държавното обвинение.

Прокуратурата поиска налагане на най-тежката мярка за неотклонение по отношение на извършителя на престъплението – „задържане под стража“ с мотива, че има вероятност обвиняемият да се укрие и извърши друго престъпление.

От своя страна защитата на Николов – адвокат Любомир Таков, поиска да не бъде уважено искането на прокуратурата, тъй като смята, че няма събрани достатъчно доказателства за авторство на престъплението. “Не може да се счита, че е установена личността и че именно моят клиент е управлявал автомобила”, каза той.

Според адвоката не е ясно дали смъртта на пострадалия е настъпила заради удара или заради изваждането му от очевидци на тротоара и действията, които са оказали при първа помощ.

Адвокатът оспорва и авторството на деянието. Той смята, че няма събрани категорично доказателства, че именно Николов е управлявал автомобила.

Кристиан Николов пък поиска по-лека мярка и помоли съдът да му разреши да завърши образованието си. Очаква се в следващите часове магистратите да решат каква мярка за неотклонение да наложат на джигита.

„Умолявам съда за по-лека мярка за неотклонение, за да мога да завърша образованието си. няма да се укрия или да извърша друго престъпление“, обяви Кристиан пред съдия Мина Мумджиева.

Защитата е категорична, че Николов няма да се скрие и извърши друго престъпление, има чисто съдебно минало и трайни връзки в България. Адвокатът поиска по-лека мярка – домашен арест и парична гаранция.

Майката на Кристиан – Десислава Николова е обяснила в полицията, че е напуснала София на 15.04 и се е върнала на 19.04, тъй като е получила информация, че синът й е задържан.

Тя е посочила пред полицията, че автомобилът се ползва от нейния син.

Съдът смята, че има обосновано предположение за използването на упойващи вещества – амфитамини, кокаин, лексотан и тетрахидроксин. Това доказва експертизата.

Според съда няма данни за невменяемост и обвиняемият може да се приеме за психично здрав, и е налице умисъл.

Водачът на лекия автомобил е имал обективната възможност да прецени ситуацията на пътя, но данните на свиделите говорят, че той е игнорирал напълно червения светофар.

Подобни статии

ЕС застана с Франция срещу САЩ

Посланиците на ЕС отложиха предварителните дискусии за нови търговски преговори със...

Още в катергорията

ЕС застана с Франция срещу САЩ

Посланиците на ЕС отложиха предварителните дискусии за нови търговски...

Министър Панайотов прекрати 20-милионна поръчка за МиГ-овете, започната от Красимир Каракачанов

Последното правителство на Бойко Борисов сключи рамково споразумение с...