Съкращават работници в завод „Арсенал“

В края на миналия месец ръководството на предприятието изпрати уведомление до Бюрото по труда в Казанлък, че ще освободят от работа 2000 души

Започнаха съкращенията на работници в оръжейния завод „Арсенал“ в Казанлък, предава БНР.

В края на миналия месец ръководството на предприятието изпрати уведомление до Бюрото по труда в Казанлък, че ще освободят от работа 2000 души, но представители на синдикатите прогнозираха, че броят на съкратените ще бъде по-малък.

Уведомлението за съкращаването на две хиляди души от оръжейния комплекс „Арсенал“ бе изпратено до агенцията по заетостта и бюрото по труда в Казанлък на 25 март. Като основна причина за решението на ръководството бе посочен спадът на поръчките към завода и заради трудната и непредсказуема ситуация на международните пазари през последните месеци.

Съкращенията в момента вървят, но по всяка вероятност няма да се стигне до  пълната бройка на обявените такива. Говорим всеки ден с Бюрото по труда, обясни областният координатор на КНСБ  в Стара Загора Галина Кирчева.

„При нашите разговори с тях се установи, че към момента тенденцията е за не повече от 350 човека. Надяваме се по всяка вероятност да се стигне до съкращаване на пълния брой заявени служители“.

В момента в оръжейницата работят близо девет хиляди души. Заради опасността от заразяване с COVID-19 предприятията в Казанлък и Мъглиж бяха затворени за две седмици в края на март.

След това работата бе възстановена при засилени изключително строги противоепидемиологични мерки.

Подобни статии

Безплатна синя и зелена зона в София на 3 март

На 3 март синя и зелена зона няма да работят и...

Още в катергорията

Безплатна синя и зелена зона в София на 3 март

На 3 март синя и зелена зона няма да...

Фандъкова, не те ли е срам?! Иди лично почисти лайняната локва пред Народния театър!

Локва с лайна буквално заля градинката пред Народния театър....

Zoom увеличи приходите с 326% на компанята, която я притежава

Приходите на компанията собственик на платформата за видеоразговори "Зум"...