СКАНДАЛ! МВР се готви да задържи Волен Сидеров, защото вярва в Бог!

МВР се готви да задържи за 24 часа лидера на ПП „Атака“ Волен Сидеров, само защото преди дни той публично разкритикува Щаба и поиска църквите в страната да останат с отворени врати

Това научи ексклузивно NBOX от свои източници от вътрешното ведомство.

Полицаите планират да задържат Сидеров днес, като възнамеряват да го държат поне 24 часа в килиите на 3-то Районно управление в столицата.

Нека припомнин, че на 12 април т.г. Сидеров заяви по ТВ Алфа следното:

Не искам да вляза в храма с маска и да си крия лицето пред Бога. Трябва да отчетем като положителен момент, че Църквата и властта се разбраха да не се затварят храмовете, както поиска държавното БНР.

Други Православни църкви ни похвалиха, че БПЦ и властта устояха, а при тях храмовете са затворени.

Днес, на Цветница, застанаха едни хора на 2 метра един от друг в храма, в „Александър Невски”. Какво показват? Кое им е по-важно – Мутафчийски или Бог? Народът, вярващите, да реагират и да кажат, че това не е правилно.

Питам ги, когато дойде Пришествието, тогава те с маски ли ще се явят пред Господа и ще кажат – „Господи, идваме пред теб с маска”. Не целунаха иконата, защото можело да се заразят, не взеха Причастие, защото един селски простак, зам.-председател на НС, казва, че можело да се заразят.

Тези хора да си отговорят дали наистина са вярващи. Това е провокация и тест за вярата. Да се види докъде ще издържи клирът и паството. Как ще се отнесат към тази провокация?

С този вирус имаме преразпределяне на икономиката. Проверяват дали ще издържи и Църквата – да я принизят, да я намачкат още. Сръбската, Гръцката, Руската не устояха, Българската устоя.

Отварят храма, но задължително трябва да влезете с маска. На Цветница не отидох, защото няма как да сложа маска пред Бога. Или имаш вяра, или слушаш ген. Мутафчийски. Ако имаш вяра в Бог, не трябва да си слагаш маска пред Неговото лице.

Възкресение Христово е празникът, без който не можем. Ако отречем това и кажем, че не е празник, отричаме нашата човешка същност.

Ние сме създадени по образ и подобие на Господа. На Възкресение Христово ми се иска народът да излезе и да отпразнува този празник като народ -масово.

Подобни статии

Браншова камара “Пътища” обяви готовност за национален протест в сряда

Българска Браншова Камара “Пътища” е в готовност да започне национален протест,...

Още в катергорията