Сводка: COVID-19 с нови 2 страшни световни рекорда сутринта на Велики вторник

Актуалните данни на специализирания сайт Worldometer към 3 часа по Гринуч или 5 часа наше време сочат, че броят на заразените от коронавирус е 1 925 138, на починалите 119 699, а на оздравелите – 445 007

Това означава, че още днес преди обед пандемията ще прехвърли прехвърли нови 2 психологически граници – 2 милиона заразени и 200 хиляди жертви.

Над 1 500 души са починали от Covid-19 в Съединените щати за денонощие, предават световните агенции. С тях общият брой на жертвите на коронавируса в страната надхвърля 23 хиляди, предава Ройтерс.

Агенцията, която цитира свое преброяване, изтъква и че вчера е бил регистриран първият смъртен случай в Уайоминг – последният американски щат, в който нямаше починали от Covid-19.

В САЩ има близо 580 000 заразени от общо над 1,9 милиона в света. Най-тежка е ситуацията в щата Ню Йорк, където смъртните случаи вече са повече от 10 000.

Там епидемията е концентрирана във и около едноименния град, най-многолюдния в САЩ, с население от около 8,4 милиона души.

Губернаторът Андрю Куомо обаче увери днес, че най-лошото е свършило, като разпространението на заразата е поставено под контрол и броят на хоспитализираните се стабилизира.

За последните 24 часа във Великобритания от Ковид-19 са починали 717 души, а във Франция – 574, сочат данните на Франс прес.

Броят на починалите от новия коронавирус (COVID-19) в Италия е нараснал с 566 души през последните 24 часа, като с това общият брой на жертвите от началото на епидемията на Апенините вече е 20 465 души, съобщиха здравните власти на страната.

Отбелязва се, че увеличението на починалите е с почти 3 процента в сравнение с вчера, когато починалите бяха 431 души, което беше най-малкият брой от 19 март.

В България починалите лица, при които е установен COVID-19, са 32, а 685 са потвърдените случаи по данни на Националния оперативен щаб към 13 април.

Източник: Блиц

Подобни статии

“Хамас” нападна с ракетен обстрел Тел Авив (ВИДЕО)

Пряк свидетел публикува кадри от атаката на палестинците във Фейсбук  Ето какво...

Още в катергорията

“Хамас” нападна с ракетен обстрел Тел Авив (ВИДЕО)

Пряк свидетел публикува кадри от атаката на палестинците във...

Русия гони румънски дипломат

Русия е взела решение да изгони румънски заместник военен...