Телевизионната водеща Ива Дойчинова: Един въпрос. На кого вредя ако отида със семейството си на село?!

Великден не е в трапезата, не е и в ограниченията. Взаимност е, кой както я усеща

Затвориха София. Един въпрос имам. Ако семейство като нашето, което дели едно домакинство, отиде на селската си къща с личен автомобил, т.е. пак сме едно домакинство – на кого вреди на здравето?

Всичките ни възрастни роднини са си по домовете. Лъжата „отива да помогне на възрастен роднина“ била най-успешна в декларациите.

Да си признаеш, че отиваш в собствената си селска къща – много неудобна. Нещо не разбирам. Нали възрастните хора пазим? Къде отиде презумпцията за невинност? Доверието в личната ни отговорност? Човешките ни права? Съчувствам на полицията, защото не може да проследи всеки един от нас къде отива и с кого контактува. Обаче тези контакти са си факт всеки ден в много квартали.

Ще си вдигнем общия имунитет. ДА. Неизбежно е. И ще се срещнем с личната отговорност да си боледуваме вкъщи или ни спасяват в болниците. Мисля си за хората, засегнати от рак, диабет, психиатрични болести, които не могат да бъдат обгрижени.

Статистиката за тях не се споменава в брифинги.

Светът минава през Covid-19. Всички се учим.

Където и да сте в тези дни – наслаждавайте се на удивително синьото небе, съблечете се да ви жарне слънцето, радвайте се на живота, бъдете отговорни. Което не значи задължително – стойте си вкъщи. Пред празните паркове и планини, едва ли ще предпочета тротоари и магазини. Бъдете мъдри.

Великден не е в трапезата, не е и в ограниченията. Взаимност е, кой както я усеща.

Наслаждавайте й се.

Ива Дойчинова, Фейсбук

Подобни статии

Атанас Зафиров: България не трябва да е съпричастна към войни с какъвто и да е противник

Самолетите, които се очакват от Нидерландия и Испания, ще изпълняват задачи...

Още в катергорията