Томислав Дончев отсече: Облекчаването на мерките не се решава от политиците, а от специалистите!

„Облекчаване на мерките може има, когато минем пикът на заразата и има данни, че тя е овладяна“, разкри вицепремиерът

Вината на институциите е винаги нещо лошо. Това означава, че се пилее институционална енергия. В тази ситуация това е излишно. Имаме нужда от тотална консолидация, за да минем с възможно най-малко щети. Това заяви пред Би Ти Ви вицепремиерът Томислав Дончев на въпрос за скандалите между правителството и президентството, породени от поведението и изказванията на държавния глава Румен Радев.

„Не мога да разбера какво различно ни предлага да направим г-н президентът. Кое различно да направим? Кое друго от това, което предлага Световната здравна организация и останалите държави“, попита Дончев.

„Облекчаване на мерките може има, когато минем пикът на заразата и има данни, че тя е овладяна. Това не го решаваме политиците, а специалистите. А те са категорични, че този момент не е дошъл. Иначе ни сме готови – и за затягане на мерките, и за либерализиране“, разкри вицепремиерът.

По думите му не се знае кога ще започне това разхлабване на мерките.

Дончев коментира и скандала с Българската банка за развитие, като заяви, че предварително не е била подготвяна смяна на ръководството й. Самата смяна е породена от смута, че банката е дала 75 млн. лева заем на дружество, свързано с колекторска фирма.

Вицепремиерът обясни, че правят всичко възможно да запазят възможно най-много работни места, като за целта кабинетът предвижда и други мерки.

Подобни статии

Борисов потвърди: Фандъкова и Николов не се справят

Премиерът Бойко Борисов потвърди косвено, че се разделя със заместниците си...

Още в катергорията

Борисов потвърди: Фандъкова и Николов не се справят

Премиерът Бойко Борисов потвърди косвено, че се разделя със...

Вдигат гигантски „Бедрум” на „Смокиня”

Тайната падна - само седмица след изборите булдозери захапаха...

Десислава Радева приета в тежко състояние в болница с аневризъм

Десислава Радева е приета в тежко състояние в болница...