Вижте клипа от катастрофата, която погуби живота на Милен Цветков (Видео)

В социалните мрежи се появи видео, на което се вижда как джипът на дрогирания Кристиан Николов помита спрелия на червен светофар автомобил на журналиста Милен Цветков

Вероятно то е заснето от улична камера.

На кадрите ясно се вижда как колата с тв водещия спира на кръстовището. Вляво до него се нареждат една след друга две коли, а малко след това върху него връхлита без никакъв опит за спиране джипът Ауди на Кристиан.

От кадрите става ясно, че няколко пешеходци, които пресичат на зелено, се отървават на косъм от зверското меле, предизвикано от дрогирания младеж.

Видеото е публикувано във Фейсбук от бургаския общински съветник Георги Маринчев.

„Това е моментът на катастрофата с Милен Цветков… предупреждавам. Обърнете внимание, още колко хора можеше да затрие това дрогирано подобие на човек. Пешеходците изкараха голям късмет…“, пише Маринчев в социалната мрежа.

Известният телевизионен водещ Милен Цветков загина в жестока катастрофа в неделя. Фаталният сблъсък между два джипа стана край мол в София навръх Великден.

В неделя около 18 часа 22-годишният Кристиан Николов, който управлявал джип “Ауди”, удря спрелия пред него на червен светофар автомобил, шофиран от Милен Цветков. Вследствие на сблъсъка автомобилът на Цветков изхвърча на 20 метра вътре в кръстовището. Екипите на Спешна помощ пристигат на място след минути. Милен Цветков е имал пулс, но при пристигането в „Пирогов“ е починал.

При направен тест за упойващи вещества, пробата на 22-годишния водач е реагирала на канабис и амфетамин. За това престъпление, наказанието, което се предвижда, е от 3 до 15 години за причиняване на смърт след употреба на алкохол или упойващи вещества.

Шофьорът, причинил тежката катастрофа, при която загина Милен Цветков, е син на изпълнителния директор на „Винпром – Карнобат” Десислава Николова. На Кристиан Николов в понеделник бяха повдигнати обвинения, майка му също е задържана. Впоследствие се оказа, че синът на депутата Лъчезар Иванов е пътувал в джипа с Кристиан Николов, той също бе задържан. Днес бе арестувана и приятелката на Кристиан – Симона Цанкова, която също е била в колата.

Източник: Епицентър