Властта привиква неудобни журналисти на разпит, заплашвайки здравето и живота им!

Властта за пореден път показа истинското си лице заставайки срещу свободата на словото. Оказва се, че въпреки призивите към цялото общество „останете вкъщи“, тези призиви не важат за неудобните журналисти!

Оказа се, че властта в лицето на МВР привиква неудобни журналисти. Такъв се оказва и случаят с разследващия журналист Димитър Байрактаров, който публикува дори призовката, с която днес бе привикан на разпит в 1-во РУ- СДВР в град София. Би Нюз се свърза с журналиста Димитър Байрактаров, за да го попита каква неотложност е предизвикала МВР на разпит по време на извънредно положение, когато заплахата от заразяване с Covid-19 дебне буквално отвсякъде.

Б.Н.- Г-н Байрактаров, явихте ли се днес по връчената Ви призовка на разпит в 1-во РУ-СДВР в София?

Д.Б.- Аз съм отговорен човек и винаги съм съдействал на институциите да си вършат работата и затова се явих в указания час в 1-во РУ на СДВР в София.

Б.Н.- Бихте ли разказали за какво точно бяхте призован именно в това опасно време, когато ни призовават да ограничаваме всякакви контакти и предвижване? Кое налагаше такава спешност разпита Ви?

Д.Б.- Най-интересното е, че аз също не разбрах за какво точно съм призован и за какво точно трябва да свидетелствам. През цялото време инспекторът, който ме посрещна искаше да му потвърдя за някаква моя среща с двама военни полицаи? Въпреки, че му отговорих, че не познавам военни полицаи и никога не съм си определял среща с подобни лица, той продължи да настоява, като заяви, че на него му било така наредено.

Б.Н.- Военна полиция не е ли на пряко подчинение на военния министър Красимир Каракачанов?

Д.Б.- Да, Военна полиция е организирана в служба към министъра на отбраната и има много интересни правомощия, които в много случаи са извън представите на обикновените граждани.

Б.Н.- Имате ли притеснения, че това е поредната поръчка срещу Вас?

Д.Б.- Да, имам такова усещане, че се подготвя поредната гнусна поръчка, а целта е да ми бъде затворена устата. Именно през месец януари аз направих публични няколко мои журналистически разследвания, които касаят пряко дейността на Военното министерство. Изнесох информация за меко казано скандали обществени поръчки, чрез които се поръчват хиляди чифтове обувки и фланелки на баснословни цени. Оказа се, че военното ведомство си е поръчало самолетни билети за задгранични командировки за две години напред. Поръчало си е дронове  за милиони левове, а поръчката е за години напред. Въобще голяма част от милионите, които се харчат в това министерство са за години напред. Така както платихме и повече от два милиарда лева за самолети F-16 на хартийка, които вероятно ще получим някой ден евентуално? Важно е, че сме платили парите. Тъжно е ако някой замесен в тези поръчки е решил по този начин да си разчиства сметките с мен. Всичко това показва какъв премиер ни управлява и какви са му министрите? Защо когато гръмне скандал те отново ще кажат, че това е ставало зад гърба им.

Б.Н.-  Да това, което казвате е много смущаващо, а и ние също сме писали за доста от тези скандални поръчки. Днес Вие сте се срещали с доста хора докато отидете в полицията, както и там също сте имали контакт с полицаи? Не се ли притеснявате, че може да сте се заразили при някой от тези контакти?

Д.Б.- Разбира се, че се притеснявам! Най-малко в полицията бях принуден да пипам предмети, които може да са носители на зараза, както и полицай, за да изпълни служебните си задължения, пипаше моята лична карта с голи ръце, явно не са му осигурили предпазни ръкавици. Всичко това са възможности за предаване на зараза, но най-тъжното е, че  поставиха под заплаха здравето и живота ми без да се налага каквато и да е спешност. Вероятно това е нов метод за отстраняване на неудобни журналисти, като поставиш умишлено под пряка заплаха здравето и живота им! В случая едва ли е нужно да доказвам, че това е така?

Б.Н.- Благодаря Ви г-н Байрактаров! Би Нюз ще продължи да следи този казус като призоваваме премиерът Борисов да отговори ще понесе ли лична отговорност ако журналистът Димитър Байрактаров след този ден се окаже, че се е заразил с вируса Covid-19?

Източник: Bnews.bg

Подобни статии

Какви са разликите между антителата след преболедуване и след ваксинация

иРНК ваксините не съдържат жив вирус и не оказват влияние върху...

Още в катергорията

Български лекар: Хапче срещу COVID-19 е 90% ефективно

Успехът е свързан с предотвратяване на хоспитализация, обясни д-р...

Времето – 28 ноември 2021 г.

Днес валежите ще спрат, облачността временно ще се разкъса,...