Волен Сидеров арестуван за 24 часа в 3-то РПУ

Хората му окупираха управлението

Волен Сидеров ще прекара 24 часа в ареста на 3-то РПУ, както ПИК съобщи. На място пред районното управление са се събрали част от хората Сидеров, които очакват да бъде докаран и окупираха подстъпите към сградата. Отпред са и депутатите Десислав Чуколов и Павел Шопов.

„За цяла България е ясно какво се случва. Това е поредната репресия над Сидеров и посегателство над правата му. Процедурата, която се случва сега е пример за беззаконие. Дали е арестуван, аз не мога да ви кажа. Само се говори, че е задържан, но ние не знаем официално, нито пък можем да разберем какво е обвинението. Той просто призова хората да отидат на Великден“, заяви Шопов пред камерата на ПИК TV. Той заяви, че е юрист и съдия от кариерата, но не вижда причини за обвинението и ареста на Сидеров.

„Адвокатите му също ще ви кажат това. И те знаят, колкото нас“, отсече Шопов.

Лидерът на „Атака“ се яви в СДВР преди 14 ч. днес, като се появи сам, час след като бе обявен за общодържавно издирване. Сидеров е с две повдигнати обвинения, а преди дни му бе определена мярка парична гаранция от 50 хиляди лева. Обвинението е във връзка с отправени призиви за подбуждане на обществото към нарушаване на установените в страната противоепидемиологични мерки в условията на извънредно положение.

Winbet – най-голямо разнообразие от пазари! (18+)

Според съобщението от обвинението, в телевизионно предаване, излъчено на 13.04.2020 г., В.С. отправил заплахи спрямо органи на властта, с цел да ги принуди да не повдигнат горепосочените обвинения: „Правете си сметката, тези които сега се готвите да ми повдигнете обвинение, колко време ще живеете!“; „Тези, които сте приели сега да действате срещу мен, няма да ви бъде!“. Описаното деяние представлява престъпление по чл. 269, ал. 1 НК.

Подобни статии

Радев е приел Кристалина Георгиева на 9 септември. И до този момент срещата е засекретена

От офиса на държавния глава съобщават за далеч по-маловажни срещи и...

Още в катергорията

Времето – 26 септември 2021 г.

Днес времето ще бъде слънчево и почти тихо Минималните температури...

Собственик на голяма куриерска компания става депутат от “Продължаваме промяната”

Коалицията "Продължаваме промяната" иска подписването на споразумение с Демократична...