За по-малко от 30 минути от Амстердам до Брюксел

Хиперлуп може да съкрати времето за пътуване между Амстердам и Брюксел, Дуисбург, Дюселдорф и други места до по-малко от 30 минути, сочи проучване на провинция Северна Холандия. Това транспортно средство предоставя много възможности, смятат експертите

„Знаем, че хората са готови да пътуват до работното си място най-много един час. С високоскоростен хиперлуп ще можете да изминавате много по-големи разстояния за това време“, заяви Йероен Олтхоф, отговарящ за въпросите на мобилността в провинцията.

Хиперлуп е магнитен влак, който се движи в тръба под налягане със скорост до 1000 километра в час. Концепцията е представена за първи път от основателя на „Тесла“ Илон Мъск, а компанията „Hardt Hyperloop“ в Делфт разработва идеята през 2016 г.

Според изследователите, хиперлуп може да свърже Амстердам с цяла Холандия и Европа и да даде тласък на икономиката в региона на Амстердам. Тази връзка също би могла да позволи на летище Схипхол да разработи международни маршрути, които да заместят изцяло полетите на къси разстояния, пише сайтът „NLnews“.

От провинция Северна Холандия смятат, че проектът е обещаващ и ще продължат проучването за внедряването на тази транспортна система в близко бъдеще.

Източник: БГНЕС

Подобни статии

Лъжа ли e честота на опресняване от 120 Hz при новия IPhone

Преди две седмици от Apple представиха своите флагмани при смартфоните в...

Още в катергорията

Лъжа ли e честота на опресняване от 120 Hz при новия IPhone

Преди две седмици от Apple представиха своите флагмани при...

Telegram вече е с нови функции

Интерактивни емотикони, записване на живи предавания и други са...

Европейски държави обмислят забрана за използването на Waze

Всеки потребител, използващ Waze може да отбелязва различни опасности...