За заплатите и за елитите

Корнелия Нинова: Една от причините светът, Европа и България да стигнат дотук е високомерието, самозабравата и самодоволството на политическите елити

През 2017, 2018 и 2019 г. последователно и упорито внасях предложение за намаляване и замразяване на заплатите на депутатите и още над 500 души на висши длъжности. Ще ви спестя хулите, омразата и обидите, които събрах. Можете да ги намерите. Те бяха публични. Не ви се оплаквам. Само припомням истината. Днес темата за депутатските заплати отново е актуална – конюнктурно, заради кризата.

Но това не е конюнктурен, а принципен въпрос. Една от причините светът, Европа и България да стигнат дотук е високомерието, самозабравата и самодоволството на политическите елити.

Между тях и народите им отдавна зееше пропаст. Никой от статуквото не искаше да я осмисли и да се коригира, да се откаже от привилегиите. Това, което не се проумя с разума, сега ще стане принудително през болката и нещастието на хората от кризата. И дано на никого да не му хрумне след нея да върне старото положение. Ние отново ще внесем старото предложение – намаляване на заплатите на равнището от 2016 и замразяването им. И не, това не е популизъм, а осъзнато разбиране за справедливост.

Корнелия Нинова, фейсбук

Подобни статии

Министър Бозуков: Парите за земеделския сектор ще бъдат разплатени в срок

Приоритетът ни е секторът да функционира нормално и без сътресения. Това...

Още в катергорията

Министър Бозуков: Парите за земеделския сектор ще бъдат разплатени в срок

Приоритетът ни е секторът да функционира нормално и без...

Кабинетът потвърди: Разузнаването, ДАНС и ДАТО са без шефове до септември

Припомняме, че по-рано днес министърът на вътрешните работи Бойко...