Захариева: Все още има българи, които искат да се завърнат в България

Ние постоянно подпомагаме българските граждани зад граница и организираме „зелени коридори“ за тяхното прибиране, каза външният министър

Все още има българи, които искат да се завърнат в България. Това потвърди външният министър Екатерина Захариева.

„Повечето от тях са такива, които живеят постоянно в чужбина и поради кризата са загубили работата си или искат да се върнат, защото тук се чувстват по-сигурни“, каза тя в предането „Денят започва с Георги Любенов“ по БНТ.

Ние постоянно подпомагаме българските граждани зад граница и организираме „зелени коридори“ за тяхното прибиране, каза Захариева.

Winbet – победата е емоция! (18+)

Въпреки оказваното съдействие тя апелира нашенците да пътуват само да в краен случай. Захариева дори се обърна към сезонните работници, коментирайки, че е по-добре да не тръгват за чужбина в тези условия.

Външният ни министър коментира и последния Европейски съвет.
„Спомняме си тежките продължаващи над 20-30 часа, няколко нощи заседания на Съвета по време на кризата 2008-2009 година. Но мисля, че сега Съюзът е по-подготвен, точно в резултат на създадените механизми, в следствие на икономическата криза 2008“, заяви Захариева, потвърждавайки, че има спорове относно финансирането на мерките за справяне с последиците от COVID-19.

По отношение на помощта за България, тя каза:
„Бързо получихме съгласие за пренастройване на програмите, така че да се използват средства за борбата с пандемията. За следващия бюджет също ще има такива средства“.

Подобни статии

Още в катергорията