БЛС превежда 5000 лв. за семейството на починалата лекарка от Сливен

Доктор Иванова е лекувала болните от коронавирус в инфокциозното отделение на областната болница, в Сливен

Първата вноска по сметката в размер на 5000 лв. ще бъде направена от Български лекарски съюз за семейството на д-р Илияна Иванова, която загуби битката с болестта.

В моменти като този по-важно от всякога е да останем заедно и да си помагаме! По-важно от всякога е да бъдем сплотени като съсловие и като общество и да не оставаме безучастни към болката на другите! По-важно отвсякога е да покажем, че заедно можем да се справим и да помогнем! Подробности за дарителската сметка и как може да бъде помогнато на семействата и близките на починалите медици ще бъдат оповестени в началото на седмицата“, се казва в съобщението на БЛС, предава БНР.

Български лекарски съюз изказва своите дълбоки съболезнования на семейството и близките на починалата д-р Илияна Иванова, както и на колегите й от МБАЛ – Сливен.

Светла й памет!

Доктор Иванова е лекувала болните от коронавирус в инфокциозното отделение на областната болница, в Сливен.

Кметът на Сливен Стефан Радев поднесе съболезнования на семейството, близките и колегите на починалата от коронавирус лекарка от Инфекциозното отделение на областната болница д-р Илияна Иванова. Той направи това на личната си страница в социалната мрежа. „В борбата за живота на другите тя напусна този свят, за да остане в сърцата на всички, които я познаваха и обичаха,“ написа кметът на Сливен.

Winbet – победата е емоция! (18+)

43-годишната д-р Илияна Иванова е първият лекар в страната починал от COVID – 19. Инфекционистът е шестата жертва на заразното заболяване в Сливен. Тя е работила заедно със съпруга си в Инфекциозното отделение на МБАЛ „Д-р Иван Селимински. Болни от коронавирус се лекуват и в инфекциозното отделение на военна болница, в готовност за приемане на пациенти са и двете частни след разпореждане на Министерство на здравеопазването. Общо 49 души са заболелите в областта, 20 са излекуваните.

Още двама души са починали в страната вследствие на заразяване с коронавируса през последното денонощие.

Единият починал е мъж на 64 г. от Смолян с придружаващи заболявания – ХОББ и исхемичен инсулт и мъж на 65 г. починал в МБАЛ – Сливен с белодробно онкологично заболяване.

Подобни статии

МВнР работи по меморандум за подготовката за присъединяване към ОИСР

Целта на служебния кабинет е първият проект на документа да бъде...

Още в катергорията

МВнР работи по меморандум за подготовката за присъединяване към ОИСР

Целта на служебния кабинет е първият проект на документа...

АБВ къса с БСП, подкрепя партията на Янев

АБВ няма да продължи коалиционните си взаимоотношения с „БСП...

Собственикът на сръбския автобус бил с над 100 нарушения

Общата стойност на наложените глоби на собственика до момента...