Британски лекари се оплакаха, че властта ги заплашва да мълчат

Националната служба за здравеопазване разкри, че от началото на март тази година с нея се свързали над 100 медици, върху които натиск са оказвали чиновниците

Десeтки британски лекари съобщиха, че представители на Националната служба за здравеопазване (NHS) се опитвали да им забранят да се оплакват от недостига на индивидуални средства за защита, съобщи BBC News , позовавайки се на организацията Whistleblowers UK, цитирано от БГНЕС.

Организацията разкри, че от началото на март тази година с нея се свързали над 100 медици, върху които натиск са оказвали чиновниците. От тях се искало да подкрепят NHS с публикации в социалните медии (например, чрез постване на съобщения на официалните акаунти и да избягват публични коментари на такава „политическа” тема като средства за защита.

Winbet – на един клик разстояние! (18+)

Лекарите, анонимно общували с журналисти, разкрили, че също им забранявали да говорят за свои колеги, починали в клиниките, в които работят и те. Поне един такъв лекар бил заплашван с трудности в търсене на работа и с компрометирана репутация.

Подобни статии

САЩ ще приложат „мощен“ контрол върху износа, ако Русия нахлуе в Украйна

Вариантите за контрол на износа, които обмисля Вашингтон заедно със съюзници...

Още в катергорията