Цацаров подкрепи исканата оставка на Лозан Панов

Единадесет от членовете на предходния състав на ВСС, избрали Лозан Панов за председател на ВКС, поискаха оставката му

Не мога да дам информация за текущото разследване срещу Иво Масларов за убийството на Станка Марангозова. Запорите се постановяват едва след като комисията получи постановление за обвинение. Към 19 февруари по отношение на Масларов има постановени такива мерки за участие в група за изнудване, това е друго производство. Това каза бившият главен прокурор Сотир Цацаров на въпрос на сайта ПИК за разкритието, че Масларов е поръчителят на убийството на Марангозова и че преди време му бяха запорирани имоти за 2 милиона лева.

Получени са постановления за повдигане на обвинения и е установено имущество, което смятаме, че е придобито незаконно. За едно от лицата става дума за незаконна банкова дейност в огромни размери и имуществото е на стойност над 10 милиона лева за второто лице, отговори Цацаров на въпрос за запорите на имуществото на Иво Прокопиев и Стоян Александров. Това обяви бившият главен прокурор Сотир Цацаров преди заседанието на Комисията по корупция и конфликт на интереси. Членовете изслушват днес доклада за дейността на Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество за 2019 г., представен от председателя Сотир Цацаров.

Екс обвинител № 1 бе попитан от журналистите и за исканата от магистрати оставка на шефа на ВКС Лозан Панов.

В избора на Лозан Панов и аз съм участвал. За самото писмо на колегите от ВСС не съм в правото си да изразявам каквито и да е писмени становища, но да, подкрепям всичко, което те са написали, отсече той.

Единадесет от членовете на предходния състав на Висшия съдебен съвет (ВСС), избрали Лозан Панов за председател на Върховния касационен съд (ВКС), поискаха оставката му.

Галя Георгиева, Димитър Узунов, Георги Колев, Михаил Кожарев, д-р Незабравка Стоева, Даниела Костова, Ясен Тодоров, Мария Кузманова, Румен Боев и Розалин Трендафилов са изпратили официално такова искане до Пленума на ВСС, през представляващия кадровия орган Боян Магдалинчев, пише „Правен свят“. По-късно и Юлиана Колева се присъединява към призива на колегите й с отделно писмо до ВСС.

Подобни статии

Продуцентът Евтим Милошев заразен с коронавирус

Новината съобщи самият той в профила си във Фейсбук Телевизионният продуцент Евтим...

Още в катергорията

Продуцентът Евтим Милошев заразен с коронавирус

Новината съобщи самият той в профила си във Фейсбук Телевизионният...

Сигнал за разорани дюни в Каваците е подаден до РИОСВ

Регионалната екоинспекция в Бургас проверява сигнал за разорани дюни...

Росица Кирова: Г-н Трифонов трябва да реагира бързо, за да не обиди гласувалите за него

Депутатът от ГЕРБ коментира какво предстои след изборите „Г-н Станислав...