ДПС с извънреден брифинг в НС: Ще искаме намаляване на ДДС върху детските продукти

„Партията ще подкрепи управляващите за намаляване на ДДС върху книгите и за субисидиране върху чартърните полетите с туристи“, каза още Йордан Цонев

Парламентарната група на ДПС даде брифинг в парламента. Народният представител Йордан Цонев коментира редакционно предложението на партията да бъде субсидиран туристическият бранш и по точно чартърните полети с 35 евро на седалка.

„Приветстваме, че управляващите приеха нашите предложение да се намали ставката ДДС за книгите. Ще го подкрепим, разбира се. Още преди година г-н Пеевски предложи намаляване на ставката“, коментира Цонев.

„Ще предложим още днес намаляване на ставката ДДС за всички детски продукти – храни, облекла, играчки“, разкри депутатът.

Представителят на ДПС повтори още веднъж, че партията ще подкрепи управляващите за намаляване на ДДС върху книгите и за субисидиране върху чартърните полетите с туристи.

„Ще подкрепяме всички мерки, които са в полза на икономиката независимо кой я предлага. Мярката за субсидиране на чартърните полети е на националистите“, добави Йордан Цонев.

„ДДС може да се намали най-малко за една година. Нека да видим как ще изглежда предложението на управляващите. Нашето предложение за намаляване на ДДС върху детските продукти не е за 1 или 2 години, а за постоянно“, категоричен е депутатът.

Подобни статии

От днес можем да влизаме денонощно в Гърция през ГКПП Капитан Петко Войвода и Кулата

Гръцките власти взеха решение за отваряне на ГКПП „Капитан Петко Войвода...

Още в катергорията

Правителството маха и главния секретар на МВР, чака се указ на президента

Главният секретар на МВР главен комисар Ивайло Иванов е...

Шефът на ДФ “Земеделие” предложил половин милион подкуп на новия министър?

Подкупът е с условия за запазване на възлови постове Шефът...